Voordelig rijden op Groengas?

Foto:

Nog tot 1 juli 2014 kunnen particulieren en bedrijven subsidie aanvragen voor de aanschaf van een auto op Groengas (CNG). Onlangs besloot de Stadsregio Arnhem Nijmegen om de subsidieregeling, die eerdaags zou aflopen, met zes maanden te verlengen. Sinds de verruiming van de regeling medio 2013 is het aantal aanvragen aanzienlijk gestegen.

De subsidieregeling, die aanvankelijk alleen bedoeld was voor bedrijven, is bestemd voor particulieren en/of  bedrijven die van plan zijn een Groengasvoertuig aan te schaffen met geel, grijs of blauw kenteken. 

De regionale subsidie bedraagt 2.000 euro voor een personenauto, bedrijfsauto, taxi of bestelbus tot 5.000 kilo en 6.000 euro voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5.000 kilo).

Voor de kleinste BPM vrije auto’s met een CO2 emissie van minder dan 95 gram/km (zoals de Volkswagen Up en de Fiat Panda Twinair) is er 1.000 euro subsidie. Per bedrijf kan tot een maximum van 18.000 euro subsidie worden ontvangen.

Subsidies stapelen
De regionale subsidieregeling kan worden aangevuld met een landelijke subsidie à 1.250 euro uit de regeling ‘emissiearme taxi’s en bestelauto’s’. Ook de provincie Gelderland heeft sinds 1 oktober 2013 een subsidieregeling voor de aanschaf van Groengasauto’s en -vrachtauto’s.

Voordeel voor milieu én portemonnee
Rijden op Groengas is veel goedkoper dan het rijden op benzine en diesel. Bovendien is het beter voor de luchtkwaliteit en is er veel minder CO2 uitstoot omdat Groengas wordt gemaakt van afvalstoffen zoals GFT.

De regeling is een van de maatregelen van het regionale energie- en klimaatprogramma De Groene Kracht: voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen.

Voordeel uitrekenen

Rijden op Groengas is veel goedkoper dan benzine of diesel. Belangstellenden kunnen hun voordeel zelf uitrekenen via een door de stadsregio ontwikkeld rekenmodel, zie www.degroenehub.nl/rekenmodel. Men kan daarin ook het subsidiebedrag invoeren en berekenen wat dit betekent voor specifieke gevallen.

Aanvraagformulier
Voor meer informatie over de regeling kan men terecht bij VCC Oost (www.vccoost.nl , telefoon 026 – 353 76 80). De voorwaarden en het aanvraagformulier kan men eveneens downloaden via www.vccoost.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties