Tot 2000 euro subsidie voor aanschaf innovatie CV-ketel

Foto:

Vanaf 15 januari 2014 kunnen huishoudens in de provincie Gelderland tweeduizend euro subsidie ontvangen voor de aanschaf of huur van een HRe-ketel. Deze innovatieve ketel wekt niet alleen warmte op, maar tegelijkertijd ook elektriciteit. Gelderland is de eerste provincie in Nederland die een HRe-project van dergelijke omvang realiseert.

Met een HRe-ketel kunnen huishoudens zo’n vijftien procent energie(kosten) besparen. Daarnaast zet de HRe-ketel gas met nagenoeg honderd procent in elektriciteit om. Door de ketel deels te voeden met groen gas produceert elk huishouden dat in Gelderland gebruik maakt van de subsidieregeling op jaarbasis met 200 m3 groen gas zo’n 2.000 kilowattuur groene stroom. Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar 3.300 kilowattuur aan stroom.

Andere subsidieregelingen

Deze subsidieregeling past in een breed pakket van projecten en maatregelen van de Provincie Gelderland die bijdragen aan de doelstellingen van het Gelderse programma Energietransitie. Gelderland streeft de doelstelling na jaarlijks twee procent energie te besparen en in 2020 veertien procent hernieuwbare energie op te wekken.

Contact en meer informatie

Vanaf 15 januari komt er meer informatie over de subsidieregeling beschikbaar via gelderland.nl/energie. U kunt ook contact opnemen met een leverancier van HRe-ketels. Zij kunnen advies op maat bieden en ook de subsidie met de aanschafprijs verrekenen.

Bron: Provincie Gelderland

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties