Zoetemelk biedt gele trui op Marktplaats aan

Foto: Haggisnl CC By 3.0

Is het een grap, een publiciteitsstunt in verband met de komende Tourstart in Utrecht of heeft Joop Zoetemelk inderdaad te weinig ruimte in zijn kledingkast? Die vragen kwamen los nadat de legendarische wielrenner woensdag een van zijn gele truien uit de Ronde van Frankrijk op Marktplaats te koop aanbood. Volgens de Tourwinnaar van 1980 was de reden van de verkoop een ,,tekort aan kastruimte”.

Navraag van AD Sportwereld bij de in de Frankrijk wonende Zoetemelk leerde, dat het om een ,,serieuze” advertentie gaat. ,Ja, ik heb ‘m zelf op internet gezet. Hij hing hier toch maar een beetje in de weg en ik heb er nog wel een paar over. Dit was de laatste die ik nog wel weg wilde geven”, liet Zoetemelk op de website van het AD weten. ,,Wat die trui moet kosten? Geen idee, dat moeten jullie in Nederland maar bepalen.”

Het befaamde tricot van Zoetemelk wordt op ludieke wijze aangeprezen. ,,Een echte wollen Gele Trui uit de Tour de France met handige achterzakjes. Altijd zuinig op geweest, verkeert in goede staat”, valt er te lezen.

Iets voor jou voor bij de Tour de France op TV?

gele trui zoetemelk

Reacties