Open training Sportief Wandelen loopgroep Huissen

Foto:

Bij Loopgroep Huissen kan men hardlopen, Nordic Walken en ook Sportief Wandelen. Er zijn twee groepen Sportief Wandelen actief en de belangstelling daarvoor neemt nog steeds toe. Sportief wandelen gaat verder dan gewoon wandelen. Het is actief wandelen waarbij je conditie, tempo en techniek verbetert. Dankzij extra arminzet en variatie in tempo kan het een matige tot zeer intensieve bezigheid zijn.

Iedereen kan deelnemen. Sportief Wandelen is zeer geschikt voor het verbeteren van je conditie en als je graag in de buitenlucht actief bent. Een wekelijkse training is de stimulans om te werken aan behoud of verbetering van ieders wandelprestatie. Het is een goede voorbereiding op deelname aan wandeltochten of wandelvakanties maar het is ook een prettige manier om te werken aan je lichamelijke fitheid en gezondheid.

De training start vanaf sporthal De Brink op maandag en/of woensdagavond en duurt anderhalf uur. “We beginnen met inlopen, een warming up met daarna afwisselende trainingsvormen. Soms een interval of duurtraining de andere keer een techniek- of spel-oefenvorm. Tot slot lopen we rustig uit en sluiten we af met een cooling-down.”

 

Afwisseling is er in de trainingsvorm maar ook in looproutes. “Soms trainen we in het bos, park, stad of natuurgebied. Nieuwsgierig? Kom naar de gratis open training op maandag 3 of woensdag 5 februari en ervaar het zelf.”

Aanmelden kan op www.loopgroephuissen.nl of bij Kees Tuytel 06 52653281.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties