Zondag 6 september Duurzaamheidsmarkt in Bemmel

Foto: De HAN was met haar waterstofauto aanwezig om de markt van 2013

Op de Duurzaamheidsmarkt kunnen inwoners van Lingewaard informatie krijgen over energiebesparing, zoals het isoleren van de woning en het opwekken van eigen duurzame energie met bijvoorbeeld zonnepanelen. Het thema dit jaar is “Duurzaam in en rond het huis”. Bedrijven op de Duurzaamheidsmarkt geven informatie over producten en diensten waarmee dit kan. Onder andere zijn aanwezig: Warmterijk voor isolatie, Rieken Groendaken,  Installatiebedrijf Hans van ’t Hullenaar en Stichting ZELF als verbinder van burgerinitiatieven.

Duurzaamheidsmarkt in combinatie met LingewaardUIT!

De Duurzaamheidsmarkt vindt plaats tezamen met het festival LingewaardUIT! dat door Stichting Welzijn Lingewaard georganiseerd wordt. Hier presenteren culturele instellingen en verenigingen uit Lingewaard zich aan de inwoners. Het belooft een dag te worden vol entertainment, workshops, sport- en spelactiviteiten.

Lingewaard Energie is de organisator van de Duurzaamheidsmarkt en heeft zelf ook een plek op de markt waar we bezoekers graag informeren over de verschillende projecten waar Lingewaard Energie aan werkt. Zo laten we zien hoe je als burger mee kan doen om het drijvend zonnepark in Bergerden te realiseren of welke mogelijkheden er zijn om als vereniging of school energie te kunnen besparen. Het energiebesparingsproject De knop om heeft veel besparingstips opgeleverd die we graag met bezoekers delen.

Lingewaard Energie is een burgerinitiatief om Lingewaard duurzamer te maken. Meer informatie over de Duurzaamheidsmarkt en Lingewaard Energie is te vinden op de website www.lingewaardenergie.nl. Bent u als organisatie ook actief met duurzame producten of diensten, dan kunt u zich nog opgeven om zich te presenteren op de Duurzaamheidsmarkt, via dm@lingewaardenergie.nl.

Reacties

Cookieinstellingen