Watch-App!: een WhatsApp-groep in uw buurt

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Buurtbewoners kunnen elkaar namelijk via WhatsApp attent maken op zaken die spelen in de buurt. Ook u kunt samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie.

Wat is een WhatsApp-groep?
WhatsApp is een applicatie (app) voor uw smartphone. U kunt met WhatsApp op uw mobiel meerdere personen tegelijkertijd een bericht sturen wanneer u een WhatsApp-groep aanmaakt of deel uitmaakt van zo’n groep. Het delen van berichten met meerdere personen heet een ‘groepschat’. Dit is een van de vele functies in WhatsApp die bijvoorbeeld niet beschikbaar zijn met sms’en.

Daarnaast maakt deze berichtenservice gebruik van het mobiele netwerk en betaalt u dus niet per bericht, zoals met sms’en.

Meld uw WhatsApp groep aan bij gemeente en politie.

Gemeente en politie nemen niet actief deel in de WhatsApp-groepen. Wel willen we graag proberen zoveel mogelijk zaken terug te koppelen en u op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen in de wijk. Om daaraan te kunnen voldoen, is het voor ons belangrijk dat iedere WhatsApp-groep zich aanmeldt. Wilt u het initiatief nemen om een groep op te starten in uw buurt, of heeft u al een groep waar u ons van op de hoogte wilt brengen? Meld uw whatsappgroep dan aan.

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties