Download de AMBER Alert App en red kinderlevens

Foto: AMBER Alert Nederland

AMBER Alert Nederland lanceerde een App. Gebruikers van de app ontvangen direct een push bericht als er een AMBER Alert wordt uitgestuurd. Dat gebeurt als de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind gevaar loopt.

Via de App kunnen ook opsporingsposters van andere vermiste kinderen worden bekeken. Daarnaast kunnen ouders informatie over hun eigen kinderen opslaan, zoals een foto en uiterlijke kenmerken. Met deze informatie kan direct de politie worden geïnformeerd mocht het kind onverhoopt een keer vermist raken.

Carlo Schippers, initiatiefnemer van AMBER Alert Nederland vanuit de Nationale Politie: “Het is ontzettend belangrijk om over een duidelijke foto te beschikken van een vermist kind. Met het zoeken naar de foto mag geen kostbare tijd verloren gaan. Als alle ouders zorgen dat de foto en informatie over hun kind(eren) recent is, dan winnen we kostbare minuten bij een vermissing.”

AMBER Alert Nederland is een initiatief van de Nationale Politie (Landelijk bureau vermiste personen) en softwarebedrijf Netpresenter.

AMBER Alert is ontstaan doordat op 13 januari 1996 de toen 9-jarige Amber Hagerman uit Arlington, Texas, werd ontvoerd. Enkele dagen later werd haar lichaam gevonden. De moord op Amber leidde tot de totstandkoming van het vermiste kinderenalarm AMBER Alert, te beginnen in Texas. Inmiddels hebben AMBER Alert-systemen wereldwijd al honderden kinderlevens gered.

Privacy statement
De AMBER Alert Android App is uitgebreid getest en waarborgt de privacy van de gebruiker. Foto’s en informatie die worden ingevoerd in de AMBER Alert App worden alleen opgeslagen op de smartphone of tablet zelf, en dus niet op een centrale server.

De informatie die wordt opgeslagen over het eigen kind wordt op geen enkele manier naar de politie gestuurd, behalve als de gebruiker hier expliciet opdracht toe geeft. Bijvoorbeeld als een kind vermist wordt en de ouder een foto van zijn kind wil doorsturen naar de politie.

Download de Amber Alert App voor Android HIER.

Download de Amber Alert App voor IPhone HIER

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties