Kan de gemeente mij helpen?

Foto: Lingewaard Nieuws

Ik heb mijn enkel gebroken en deze is operatief opnieuw gezet met allerlei pinnen. Ik mag mijn enkel 6 weken lang niet belasten en niet duidelijk is, hoe lang het allemaal nog gaat duren. Ik ben 18 jaar en zit in mijn laatste jaar van het Vwo, dus net voor mijn examens. Dus wil ik slagen, zal ik naar school moeten.

Mijn ouders werken allebei en hebben tot nu toe mij wel naar school kunnen brengen en soms ben ik met een taxi naar huis gekomen. Maar ik zit in de rolstoel en dat is wel een heel gedoe en na school kan ik nergens meer naar toe. Is er nog een andere oplossing waar de gemeente mij bij kan helpen?.

Antwoord
In eerste instantie zal de oplossing gezocht worden binnen het eigen netwerk, omdat het mogelijk maar kortdurend is. Denk daarbij niet alleen aan je ouders, maar ook aan opa of oma’s, buren, vrienden en bekenden.

Ga ook eens overleggen met de uitleenservice van Revalidatietechniek Jens in Elst voor tijdelijk huren van een scootermobiel.

ls daar geen oplossing gevonden kan worden, dan zal er een aanmelding gedaan kunnen worden bij de gemeente. Middels een keukentafelgesprek zal een Wmo-consulent met je bespreken wat dan de meest passende oplossing kan zijn, ook al is dat dan tijdelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wmo, bereikbaar van 8.30 tot 12.30 op telefoonnummer 026-3260111 kies optie 1

(aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend)

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties