Wie kan mij helpen?

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Ik ben een alleenstaande vrouw en heb weinig tot geen contacten. Nu gaat het allemaal niet zo goed meer met mij; ik woon in een groot huis, wat ik eigenlijk niet meer schoon kan houden en ik merk ook dat ik steeds vergeetachtiger wordt. Ik moet hulp vragen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen en ik zie daar zo tegen op.

Ook omdat ik het moeilijk vind om goed aan te geven wat er eigen allemaal aan de hand is. Ik ben ook bang dat er dingen gaan gebeuren die ik niet wil en ik weet dan ook niet goed hoe te handelen. Maar wie kan mij daar nu in bij staan?

Antwoord
Sinds 1 januari is er veel veranderd in de zorg. Gemeenten hebben er meer taken bij gekregen bij het ondersteunen van inwoners en doen er alles aan om dat goed te laten verlopen.

Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent en problemen ervaart in de omgang met uw gemeente, hulpverlener of instelling. Komt u er samen niet uit, neem dan contact op met de vertrouwenspersoon.

De vertrouwenspersoon is werkzaam bij Zorgbelang Gelderland, een onafhankelijke organisatie die opkomt voor zorggebruikers. De vertrouwenspersoon luistert, denkt met u mee en biedt advies. De vertrouwenspersoon geeft geen oordeel over uw klacht of probleem en heeft geheimhoudingsplicht. De dienstverlening is gratis voor inwoners van de gemeente Lingewaard.

Waarvoor kunt o.a. terecht bij de vertrouwenspersoon?

  • Advies bij het oplossen van kwesties met uw gemeente, hulpverlener of instelling over zorg, welzijn, jeugdhulp, arbeidsparticipatie of passend onderwijs.
  • Hulp bij het helder formuleren van een hulpvraag
  • Informatie en hulp bij een klacht
  • Ondersteuning bij een (klacht)gesprek en officiĆ«le klachtenprocedure

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zorgbelang Gelderland, 026-3842826n(op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur), email: vertrouwenspersoon@zorgbelanggelderland.nl, Website: www.zorgbelanggelderland.nl.

Wat doet zorgbelang precies?

(aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend)

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties