Kinderdorp Haalderen dat mag je niet missen!

Foto: Kinderdorp Haalderen

HAALDEREN – Nog een paar dagen en dan slaat het spektakel van de zomervakantie zijn tenten weer op aan de Notenboomstraat in Haalderen. Want van vrijdag 14 augustus t/m 21 augustus wordt weer het kinderdorp Haalderen georganiseerd. Elk kind van 4 t/m 15 jaar mag weer meedoen.

Samen met vele andere kinderen uit Lingewaard wordt er gebouwd aan een prachtig, gezellig en leerzaam kinderdorp. In de acht dagen worden de kinderen vermaakt met allerlei activiteiten zoals survivaltochten, sport en creativiteit. Eigenlijk te veel om op te noemen in deze 43ste editie.

Op vrijdag gaat het dorp open en mag er vanaf 10.00 gebouwd worden aan de hutjes. Ouders en andere begeleiders mogen hierbij helpen. In de middag volgt er een groepsprogramma in één van de drie groepen. Het kinderdorp is namelijk verdeel in verschillende groepen op basis van leeftijd. De Jongste groep voor de 4, 5 en 6 jarige, de Midden groep voor de 7,8 en 9 jarige en de Oudste groep van de kinderen vanaf 10 jaar.

Het kinderdorp in Haalderen kent geen voorinschrijving. Kinderen kunnen zich vanaf vrijdag 14 augustus 10.00 inschrijven aan het evenement aan de Notenboomstraat. Om deel te mogen doen betaalt een kind € 12,50 inschrijfgeld.

Op de zaterdag is er naast het groepsprogramma een gezinsfietstocht. Een gezellige tocht door onze mooie omgeving. Hieraan mag iedereen deelnemen, wel moet hiervoor ingeschreven worden en dat kan tijdens het kinderdorp.

Op zondag 16 augustus wordt het dorp officieel geopend om 14.00 door de kinderen van de Midden groep. Na de opening is er een gezellige Fancy Fair waarbij wij u allen van harte uitnodigen en waar u mee mag spelen om de prijzen! Voor het kinderdorp is dit een belangrijke dag omdat het kinderdorp grotendeels georganiseerd wordt van de inkomsten van deze dag.

Op dinsdag 18 augustus presenteren alle kinderen zich tijdens KIVAC got Talent! Tijdens deze avond treden kinderen op met een playback of een andere leuke act. Natuurlijk ontbreekt de rommelmarkt niet. Je kunt je alvast opgeven voor zowel de KIVAC got Talent! als voor de rommelmarkt via info@kinderdorphaalderen.nl.

Op vrijdag 21 augustus start de dag met een groepsprogramma, waarna het dorp gesloopt wordt. In de avond is de laatste tocht van de wandeldriedaagse. Rond de klok van 20.00 verwachten we alle groepen op het Mariaplein voor een grootse intocht.

Woensdag 13 augustus: De kinderen van de Jongste groep gaan een dagje van het dorp, de overige groepen hebben groepsprogramma. Vanaf 19.00 worden de kinderen van de Oudste groep terug verwacht op het kinderdorp. Vanaf het Mariaplein lopen we gezamenlijk terug naar het dorp alwaar de verdiende medailles worden uitgereikt. Rond de klok van 20.30 sluiten we af met het kampvuur.

Het gehele programma van het kinderdorp is te vinden op www.kinderdorphaalderen.nl. Hierop vindt u ook handige tips en informatie.

Hout

Mocht u nog deuren of pallets hebben voor het bouwen van de hutjes en u wilt er van af dan willen wij daar graag gebruik van maken. Het hout mag aangeleverd op donderdag 13 augustus worden op het evenemententerrein op de Notenboomstraat..

Reacties