Wie zorgt voor mijn man als er ik er even uit wil?

Foto: Stichting Welzijn Lingewaard

LINGEWAARD – Mijn man wordt steeds meer afhankelijk van mij voor zorg en aandacht als gevolg van zijn ziek zijn, hij wordt steeds vergeetachtiger en angstiger. Ik ga al jaren samen met mijn vriendin wekelijks bridgen en ben nu al een aantal weken niet meer geweest. Ik ben bang dat ik in de toekomst helemaal niet meer kan gaan en het is net dat beetje ontspanning waar ik zoveel behoefte aan heb. Maar hoe ga ik de zorg voor mijn man regelen als ik wil gaan bridgen? De kinderen doen al zo veel en die werken ook overdag.

Antwoord
Het is belangrijk dat u als mantelzorger af en toe tijd voor uzelf neemt. Hoe beter u voor uzelf zorgt, hoe langer u de zorg voor uw naaste volhoudt.

Om even te winkelen, familie of vrienden te bezoeken of om er op een andere manier eens even uit te zijn. Als u graag wekelijks een sport of hobby wilt beoefenen, kan dat alleen als u uw familielid met een gerust hart kunt achterlaten, bij iemand die u vertrouwt.

Zorgvrijwilligers zijn mensen die begrip hebben voor de situatie en u graag in de gelegenheid stellen eens iets voor uzelf te doen. De vrijwilligers worden in hun werk ondersteund en begeleid door de consulent van het Steunpunt Mantelzorg.

Als u een beroep wilt doen op een Zorgvrijwilliger volgt eerst een kennismakingsgesprek met de consulent van het Steunpunt. Op dat moment kunt u uw wensen kenbaar maken en wordt samen gekeken naar mogelijkheden. Er worden afspraken gemaakt op welke tijden u op de aanwezigheid van een vrijwilliger kunt rekenen.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met SWL (Sociaal Welzijn Lingewaard) het Meldpunt is te bereiken via 088 – 255 2555, u kunt ook een email sturen: meldpunt@swlingewaard.nl.

(aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend)

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties