Zomers, morgen tropisch

Foto: Lingewaard Nieuws

Overdag schijnt de zon veelvuldig en de temperatuur stijgt naar 22 tot 27 graden. Morgen wordt het, volgens weeronline, tropisch warm met in het binnenland 30-33 graden. Aan de kust is het enkele graden koeler. Dinsdag trekken enkele buien over het land en valt de temperatuur lager uit. De dagen daarna opnieuw warmer.

Vandaag is het heerlijk zomerweer met veel zon en een aangename temperatuur. Het wordt 22 graden aan de kust tot 27 in het zuidoosten van het land. Vanmiddag trekken enkele velden sluierbewolking over het land en is het aan zee iets koeler door aan zwakke aanlandige wind.

Vanavond is het vrij helder en de temperatuur daalt in de tweede helft van de avond naar zo’n 18 graden. De minima voor komende nacht liggen tussen 12 en 17 graden.

Morgen wordt het met 30 graden in grote delen van het land tropisch warm. In het zuidoosten kan de temperatuur naar 33 graden stijgen. In de kustgebieden wordt het 28-29 graden met in de middag kans op een verkoelende wind van zee. Het weerbeeld bestaat uit zon en wat sluierbewolking.

In de avond verschijnen in het westen wolkenvelden en later op de avond zou daar een enkele bui kunnen ontstaan. In de nacht naar dinsdag neemt de kans op een bui geleidelijk toe. De temperatuur daalt naar een graad of 17.

Dinsdag zijn er veel wolkenvelden en trekken enkele buien over het land. Daarbij is ook kans op onweer. Er staat een matige westenwind en de temperatuur stijgt naar 20 graden aan de westkust. Langs de oostgrens kan het rond het middaguur nog 25 graden worden, maar in de loop van de middag treedt verkoeling op.

Woensdag zijn er zonnige perioden en wolkenvelden. Het noorden en westen maken kans op een beetje regen en het wordt 21 graden op de Wadden, 23 in de Randstad en 26 in het zuid(oost)en.

Donderdag en vrijdag kan de temperatuur in het zuidoosten opnieuw tropische waarden bereiken. In de noordwestelijke helft wordt het 25 tot 29 graden. In de avond is er kans op een lokale (onweers)bui. Het weekend verloopt koeler met zo nu en dan een bui.

Reacties