Lingewaard UIT! 2015

Foto: Lingewaard UIT

Op zondag 6 september van 12.00 – 17.00 uur vindt Lingewaard UIT! plaats op en rondom het Kinkelplein in Bemmel. Na een succesvolle voorgaande editie in 2014, waarin Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) samen optrok met o.a. Lingewaard Energie, Mud Boot Sessions, TOP Bemmel en Cultureel centrum De Kinkel wilden we dat kunstje dit jaar herhalen. Het beloofd een mooie en inspirerende dag te worden voor jong en oud!

Dit jaar zijn er weer veel kramen voor vrijwilligersorganisaties, stichtingen en clubs gereserveerd. Er is een heuse ‘foodstreet’, met o.a. hapjes uit de Molukken, biertjes uit Lingewaard en ambachtelijk ijs uit Gendt.

Het podiumprogramma beloofd veel lokaal talent en SWL pakt uit met al haar projecten en initiatieven. Zo hebben de Buurtsportcoaches hun eigen stadion, organiseert het Meldpunt een zeepkist Meet&Greet en zijn het Repaircafe en Open Eetcafé aanwezig.

Daarnaast vinden er diverse demo’s en clinics van o.a. Streek Balletschool Over Betuwe, SGS Lingewaard, GTV Zwieps, Bridgeclubs Lingewaard en VBI Dammen plaats. Ook Scouting Bemmel heeft in samenwerking met Oerkind een activiteit waar kinderen aan kunnen deelnemen. Verder is er voor de kinderen een stempelkaartroute. Cultureel centrum De Kinkel heeft de deuren geopend, de Open Academie heeft haar Open Dag en er is karaoke!

Een onderdeel van LingewaardUIT! is de duurzaamheidsmarkt van Lingewaard Energie. Hier krijgen bezoekers de mogelijkheid zich te laten informeren over alles wat met duurzaamheid te maken heeft.

Op Lingewaard UIT! kunnen jong en oud kennis maken met het sportieve, culturele en duurzame aanbod dat middels vrijwilligers mogelijk is in gemeente Lingewaard. Het is een dag vol informatie, entertainment en activiteiten waar iedereen gratis aan kan deelnemen!

Reacties