Under the Milky Way!

Foto: http://www.underthemilkyway.nl/

HUISSEN – De datum komt steeds dichterbij. Zaterdag 5 september! De tweede editie van festival ‘Under the Milky Way’ op de surfweide aan de Badweg in Huissen, waarbij muziek met rockachtige invloeden de boventoon voert.

Want wat te denken van de Friese band Abdomen die de grunge helemaal terug laat komen en het mixt met garage- en psychedelische invloeden. De band is vernoemd naar het onderste gedeelte van de buik. Toepasselijk, want dat is precies waar de heftige riffs en baslijnen het best te voelen zijn. Een andere band, Cold Beverage uit Lingewaard strooit zomerse klanken over het terrein. Dansbare muziek met een mix van diverse muziekstromingen. Old soul, hiphop en rock, vol energie en altijd met een funky sausje en hoofdrollen voor sax en trompet.

Ruim dertien bands staan er dit jaar geprogrammeerd. Maar het festival biedt meer dan alleen muziek. Het staat ook in het teken van duurzaamheid en recycling en het is een mooie plek om te ‘socializen en relaxen’. De kinderen hebben hun eigen terrein op het festival ‘Spaceplaza’. Instrumenten maken, meewerken aan een kunstwerk of experimenteren in het laboratorium van een verstrooide professor.

Het terrein gaat om 12.30 uur open, waarna het festival om 13.00 uur aanvangt met een uitvoering is van de Sterrenplukmachine. Kaarten à tien euro (onder de achttien jaar: gratis!) zijn online te koop via www.underthemilkyway.nl, of bij de vvk-adressen: Foto Van Eimeren Huissen, cafetaria Braulio Angeren, CD-shop Kroese in Arnhem en Nijmegen. Meer informatie staat op www.underthemilkyway.nl en/of de facebookpagina.

Reacties