Onstuimig dagje

Foto: Nieuws.nl

Vandaag trekt een krachtige zomerdepressie over ons. Dit resulteert in herfstachtige condities met veel wind, stevige buien en lage temperaturen. Er is kans op zware windstoten en aan zee kan het tijdelijk zelfs stormen. Vanavond wordt het rustiger en droger. Morgen is het dan tijdelijk vrij aardig zomerweer, maar in de avond volgt opnieuw regen.

Vandaag trekt een krachtig lagedrukgebiedje over het land en daardoor wordt de wind geleidelijk opgezweept en valt er regelmatig regen. Aan zee kan het eind van de ochtend en vanmiddag flink gaan stromen en daarbij zijn zeer zware windstoten tot boven de 100 km/uur mogelijk. Als eerste is de westkust aan de beurt en later volgt het noordelijk kustgebied. Ook in het binnenland is het onstuimig met een vrij krachtige tot harde (windkracht 5-7) zuidwestenwind en daarbij zware windstoten tot 80 km/uur.

Om het feestje compleet te maken komen ook regelmatig regen- en onweersbuien voor. Het wordt niet veel warmer dan afgelopen nacht met temperaturen van 18-20 graden.

Vanavond wordt het vanuit het zuidwesten droger, maar een plaatselijke bui blijft mogelijk. De wind komt geleidelijk tot bedaren, maar in het oostelijk Waddengebied blijft tot middernacht kans op zware windstoten. Vannacht wordt het overal droog en vrij helder. Het koelt af naar en graad of 10.

Zondag begint de dag nog met zonneschijn, maar al gauw neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Later op de dag volgt regen. De wind is een stuk rustiger dan vandaag en de maximumtemperatuur ligt rond 20 graden. In de avond sterkt de wind aan.

Maandag staat de dag opnieuw in het teken van wind en stevige buien met daarbij kans op onweer. Het wordt opnieuw niet veel warmer dan een graad of 20. Dinsdag is het opnieuw vrij windrijk. Het wordt een relatief frisse dag met vrij veel bewolking en ook verscheidene buien.

De dagen daarna wordt de atmosfeer wat stabieler en krijgen we iets warmer, rustiger, droger en zonniger weer.

Reacties