Huissense Dag een groot feest, ook weer voor fietsers

Foto: Stinase

HUISSEN – Op dinsdag 4 augustus vindt voor de 39ste keer de Huissense Dag plaats. Op deze feestdag, die wordt georganiseerd door de Stichting voor Nationale en Stedelijke Evenementen (Stinase), vormen honderden kramen een vrolijk lint door het versierde Huissen. Maar er is ook amusement voor jong en oud, muziek, terrasjes en een mooie fietsroute..

Eerst Huissense Avond, dan braderie

Als opwarmertje voor de Huissense Dag, wordt op maandagavond 3 augustus de Huissense Avond georganiseerd. Om 19.00 uur barst op De Markt de avond los. Dit jaar in samenwerking met de  restaurants De Betuwe en Da Claudio. Samen met Wees Events zijn zij er in geslaagd om The Bounty Hunters’ met als leadzanger Johannes naar Huissen te halen. Johannes is bekend geworden als deelnemer bij ‘The Voice’.

Iedereen is van harte welkom voor een borrel, gezelligheid of om lekker te dansen. De Huissense Avond duurt tot 24.00 uur.

Op dinsdag 4 augustus start om 10.00 de enorme braderie in de straten van de kom van Huissen. Tot 18.00 uur kunnen feestgangers heerlijk rondstruinen langs de talloze kraampjes.

Muziek tijdens de Huissense Dag

Natuurlijk staat de muziek ook weer centraal tijdens de Huissense Dag. Overdag ,tijdens de braderie, door verschillende musici. De bekendste op dit moment zijn waarschijnlijk het duo Bart en Alex, die met hun nieuwe single in de top 3 van de I-tunes top 40 staan, zij spelen op De Markt.  Verder is er bij de diverse horeca gelegenheden ook veel muziek.
Natuurlijk hoef je niet naar huis, het programma is doorlopend Van 10.00 uur t/m 00.45 uur.

Voor de kinderen

Voor kinderen is er tijdens de Huissense Dag ook veel te beleven. In het parcours van de braderie staan veel kinderattracties opgesteld. Maar ook zal Clown Desalles de kinderen op het Raadhuisplein vermaken. Niet vanaf een podium maar dichtbij op het plein.

Ware artiestenparade

Vanaf  19.30 uur beginnen op beide pleinen (Raadhuisplein en DE Markt) de bands Vibe en Mmoozz te spelen. Om 20.00 uur start er dan een ware artiestenparade op de twee pleinen.

huissense dag 2015 2

Om 20.00 uur zal Samantha Steenwijk de parade openen. Daarna zal er iedere 45 minuten een andere artiest op één van beide podia te horen zijn. Zo komen onder meer  Vinzzent, Og3ne en Sharon Doorson naar de Huissense Dag.    

Huissense Dag ook weer fietsevenement

De Huissense dag was voorheen gekoppeld aan de doorkomst van de deelnemers aan de Internationale Fietsvierdaagse van Nijmegen. Samen met VVV Lingewaard pakt Stinase deze traditie weer op.

De VVV heeft twee verkeersluwe fietsroutes samengesteld, een familieroute van 25 kilometer en een toerroute van 50 kilometer. Beide routes zijn geschikt voor jong en oud en voeren de fietser door het groene en landelijke Lingewaard. Onderweg zijn enkele interessante pleisterplaatsen die ook als stempelpost dienen.

Start en finish zijn op de Markt in Huissen. Het inschrijven kan op de dag zelf van 10.00 uur tot 11.00 uurt in de VVV stand op de Markt. Deelnemers ontvangen een routekaart en een consumptiebon die op een van de pleisterplaatsen kan worden ingewisseld. Deelname aan de tocht bedraagt € 3,00

VVV Lingewaard en Stinase hopen op heerlijk fietsweer, heel veel deelnemers en een fantastische Huissense (fiets)dag.

Meer informatie over de Huissense Dag kunt u vinden op www.huissensedag.nl of via facebook.

Reacties