Co Swagerman klaar om te oogsten in Bemmel

Foto: Kortebaandraverij Bemmel

BEMMEL – Wat vorig seizoen lang niet lukte, kwam goed in Bemmel. Co Swagerman boekte na meerdere ereplaatsen zijn eerste seizoensoverwinning op de Teselaar. Het bleek een opmaat tot meer. Uiteindelijk won de ruin maar liefst vier kortebanen en werd hij aan het einde van het seizoen ‘Paard van het jaar’.

Mogelijk dat de geschiedenis zich gaat herhalen. Ook in 2015 wacht de pupil van trainer Frans van der Blonk nog op zijn eerste zege. Op dinsdag 11 augustus (eerste start om 13.30 uur), een dag na de traditionele Ponymarkt, gaat hij een gooi doen naar de krans.

Van der Blonk doet het de laatste jaren sowieso goed op de Teselaar. Naast zijn overwinning vorig jaar zegevierde hij in 2013 met Zenito Hanover, maar raakte deze titel later kwijt aan Blackpearl Trans R. Zenito Hanover is inmiddels veertien jaar, maar nog altijd van de partij. Ook Andrea Swagerman en het vierjarige talent Elma Alki maken bij deelname een goede kans.

België

Christophe de Groote won in 2011 het Nederlands Kampioenschap in Bemmel. Opvallend, omdat de pikeur afkomstig is uit België. Hij zegevierde dat jaar met de inmiddels legendarische Le Dream. Lang zocht de Belgische stal naar zijn opvolger. Met Axion d’Ete en Unique d’Essag lijkt De Groote weer nieuwe troeven te hebben.

2015 is vooralsnog het seizoen van Aad Pools. ‘Mister kortebaan’ won als trainer al vijf keer en zegevierde drie maal als pikeur. Paarden als Blackpearl Trans R, Edo Venus, Silvester, Orgoglio del Nord, Chaman Rapida en Uno des Jacquets starten bij deelname in elke koers als kanshebber.

Loting

De NDR verricht de loting voor de kortebaan op vrijdag 7 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s te vinden.

Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Nootdorp met deskundig onderbouwde tips. Voor meer informatie over het evenement is de website van de organisatie in Nootdorp te raadplegen: www.kortebaandraverijbemmel.nl

Reacties