Subsidie woningisolatie nog steeds beschikbaar

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Sinds half juni 2013 kunnen huishoudens in de gemeente Lingewaard gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling voor woningisolatie van de Provincie Gelderland.

De investering in de isolatie van de eigen woning verdienen huishoudens gemiddeld binnen vier jaar terug door lagere energielasten. Daarnaast dragen al deze isolerende maatregelen bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot.

Er is nog steeds subsidie beschikbaar. Tot 1 oktober 2015 kan de subsidie worden aangevraagd.

Bij een investering van meer dan € 1.500 komt de aanvrager in aanmerking voor een subsidie van maximaal  € 500. Bij een lagere investering komt maximaal één derde van het bedrag in aanmerking voor de subsidie. Daarnaast is er een burenbonus. Als u samen met 5 andere bewoners uit de gemeente Lingewaard tegelijk subsidie aanvraagt is de maximale subsidie  € 750.

Met de subsidie voor isolatie willen de provincie Gelderland en de gemeente Lingewaard ervoor zorgen dat er minder energie wordt verbruikt. Een lagere uitstoot van CO2 helpt mee de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.woningisolatie.nu.
Of u kunt bellen met mevrouw P. Pauli van de Omgevingsdienst regio Arnhem, tel.nr. 026-3771672 (bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag).

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties