PEPPI EN KOKKI

Voor de oudere generatie is het duo Peppi en Kokki uit de jaren zeventig geen onbekende naam. En de jongeren onder ons weten waarschijnlijk ook wel iets van de vele fratsen die de 2 matrozen uithaalden.

Top entertainment, slapstick, humor geïnspireerd op het legendarische duo de Dikke en de Dunne. Zowel de jeugd als ouderen waren dol op de avonturen van Peppi en Kokki!

En bij ieder avontuur waren zij steeds weer op zoek naar een baantje om “centjes te verdienen”!

Vandaag daarom vooral een column over duo’s in de politiek. Ja ja, die hebben we sinds kort ook binnen de Lingewaardse politiek. Daarom een blik op de afgelopen politieke week.

Nergens valt in het coalitie akkoord te lezen over de aanpak dat je niet mag wonen op bedrijventerreinen in Lingewaard als je geen binding met het bedrijf hebt. Dat lijkt logisch, maar is onlogisch als dit al tientallen jaren wordt gedoogd.

Je mag immers ook niet het hele jaar op een recreatiepark wonen. Dat laatste gebeurt echter wel op grote schaal. De rechter is daar vaak aan te pas gekomen en deed veelvuldig uitspraken in het voordeel van bewoners, waarvan het al tig jaren werd gedoogd. Het beste voorbeeld daarvan is het Lingepark bij Echteld. Dat park is, met daarnaast nog veel voorbeelden van andere recreatieparken, inmiddels volledig gelokaliseerd tot woongebied voor het hele jaar. Het is mij onduidelijk of onze gemeente alle procedures daarvan kent.

Hoe dan ook, een beladen onderwerp. En daarom nam niet 1 wethouder de klus op zich. Er werd vuurwerk verwacht en een duo gevormd. De beide Huissense wethouders waren de klos om dit varkentje even te wassen en riepen de 45 bewoners vorige week woensdagavond bij elkaar. Stoer betraden zij de arena.

In 2023 moet iedere bewoner weg zijn met achterlating van zijn of haar woning. Vanaf 2018 gaat de gemeente handhaven! En laat handhaven nu net één van de zwakste schakels in onze gemeente zijn.

De wethouders kwamen van een koude kermis thuis, nog voordat die kermis weer terugkeert naar het centrum van Huissen! Het werd een onbeschofte en schandalige bijeenkomst, waarbij het duo wethouders het zwaar te verduren kreeg. Het verwachte vuurwerk bleef niet uit, honende taal was hun deel en zij werden in het gezicht uitgelachen.

Was dit de bedoeling van het college om een strijdvaardige bewonersgroep tegenover zich te krijgen? Dit vraagt om een uitspraak van de rechter! Onbegrijpelijk dat hier geen betere oplossing voor gevonden kan worden. Peppi en Kokki hadden dit anders opgelost, zeker weten!

Collega stukjesschrijver Sjaak Veldkamp maakt het in zijn column van deze week ook erg bont.

Ineens bombardeert hij de lijsttrekkers van de PvdA en D66 tot een duo hoogopgeleide personen, die een onnavolgbare taal voor het college en de overige raadsleden spreken. Nog erger, die partijen moeten tijdens het zomerreces maar op zoek gaan naar nieuwe ongeschoolde raadsleden!

Dat is lef hebben van de bovenste plank. Hij diskwalificeert de hele raad, inclusief de voorzitter, tot een stelletje klungels die met pijn en moeite de lagere school afgemaakt hebben.

Daarom maar even een voorbeeld van een ook hoogopgeleid raadslid, Patrick Hegeman van B06-L2000. Die heeft recent op een prima manier een duo zaken aangekaart, waarvoor het college moeite zal hebben de juiste antwoorden te formuleren.

Op de eerste plaats de dekking voor de hoge uitgaven voor het Stadhues. Het college is gewoon voorbij gegaan aan eerder genomen besluiten binnen de raad. Tijdens de raadsvergadering van vorige week wilde wethouder Janssen daarop nog niet antwoorden. Hij komt daar schriftelijk op terug.

Daarnaast heeft Hegeman zich ook verdiept in de grafrechten. Inmiddels hebben rond de 20 personen zich gemeld, die veel te hoge nota’s hebben ontvangen. En het zou zo maar kunnen dat een aantal graven al zijn geruimd. Niet te hopen voor de nabestaanden.

Heel benieuwd hoe het antwoord van het college zal worden over deze kwalijke materie. Vooralsnog een grote pluim voor raadslid Patrick Hegeman!

En dan het laatste duo. Na de raadsvergadering van vorige week donderdagnacht, kwam ik rond 00.30 uur de twee gemeentebodes tegen bij de vergaderzaal in Huissen. Zij sjouwden de vele kisten naar binnen met opbouwspullen van de raadsvergadering in de Valom. Stille krachten die ook tijdens de vergaderingen altijd vriendelijk blijven, onopvallend hun werk verrichten, koffie en thee schenken en de vele moties en amendementen ronddelen. Zonder deze personen zou er geen raadsvergadering gehouden kunnen worden. Daarom hulde voor dit stille kracht duo!

En dan nu de vraag welk duo het meest weg heeft van Peppi en Kokki?

Met stip zijn dat de 2 Huissense wethouders! Zij zochten een baantje “om centjes te verdienen” en die hebben ze gevonden!

Maar of ze gelukkig zijn?

Bert Gerritsen

 

————————————————————————————————————————

Wilt u reageren? Dit kan via lingewaard@nieuws.qz0.nl of het reactieveld onderaan deze column.

———————————————————————————————————————–

‘Bert Gerritsen is inwoner van Lingewaard en afkomstig uit het bedrijfsleven. Hij streeft naar een eerlijke, open en duidelijke communicatie binnen de Lingewaardse politiek. Hij schrijft deze column op persoonlijke titel, zijn mening is niet per definitie die van lingewaard.nieuws.qz0.nl’.

———————————————————————————————————————-

Reacties