Lyceum Elst is met SPOED op zoek naar gastgezinnen voor hun buitenlandse studenten!

Foto: Lyceum Elst

Lyceum Elst is enorm trots dat zij komend schooljaar zullen starten als Travel Active Welcoming School: een middelbare school die de wereld in huis haalt en haar leerlingen kennis laat maken met andere nationaliteiten en culturen. Lyceum Elst is dan ook zeer enthousiast over de komst van deze studenten, en wij hopen dat u hier net zo enthousiast over bent als zij. Dichterbij kunnen ze een interculturele uitwisseling niet laten komen in Elst!

Studenten uit Italië, Brazilië en Franstalig België… wachten op u!

Lyceum Elst zal komend schooljaar Italiaanse Michela en Francesca en de Braziliaanse Edmundo verwelkomen op hun school. Alle drie zullen zij op 17 augustus 2015 aankomen in Nederland. Op deze dag zullen zij door hun uitwisselingsorganisatie Travel Active van Schiphol worden opgehaald en starten zij samen met vele andere uitwisselingsstudenten aan een introductiekamp waarin de studenten worden voorbereid op hun avontuur in Nederland. Op zaterdag 22 augustus zullen alle gastgezinnen ‘hun’ student komen ophalen en vanaf dan gaat het uitwisselingsavontuur echt van start!

 Alle drie de uitwisselingsstudenten zullen voor een jaar naar Nederland komen. Dit houdt in dat zij het gehele schooljaar bij een gastgezin in Nederland zullen verblijven en naar Lyceum Elst zullen gaan.

Haal de wereld in huis!

Gastouder worden is een boeiende en onvergetelijke ervaring voor alle partijen. De student brengt een deel van zijn of haar cultuur bij u in huis en wordt onderdeel van uw familie. Immers, er is geen betere manier om een ander land, de taal, de mensen en hun gewoontes te leren kennen dan deel te nemen aan het leven van alledag.

Gastgezin worden iets voor u?

Al deze studenten zijn nog op zoek naar een gastgezin die hen tijdens hun uitwisseling op Lyceum Elst een thuis willen bieden. Voelt u er iets voor om gastgezin te worden voor één van hen? Vraag de brochure van Travel Active op met hierin meer informatie over het High School Holland programma en ervaringsverhalen van zowel studenten als gastgezinnen die u zijn voorgegaan. U kunt er te allen tijde voor kiezen om een afspraak te maken voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met één van de Regio Coördinatoren van Travel Active bij u thuis. Tijdens dit bezoek worden uw verwachtingen, vragen en wensen ten aanzien van de uitwisseling besproken. Zij kunnen dan ook bekijken welke student het beste in uw gezin past.

Wilt u direct in contact komen met de Regio Coördinator van de regio Elst? Neem dan contact op met Sonja Kerstens, op telefoonnummer 06-10119119.

Op Travel Active’s website www.travelactive.nl/highschoolholland kunt u nog veel extra informatie lezen over het programma. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ook altijd direct contact opnemen met Travel Active op 0478-551 900, of via highschoolholland@travelactive.nl.

Reacties