HARRY POTTER EN DE KOLONIE

Foto: wallpaper.com

Schrijfster J.K. Rowling van de Harry Potter boeken werkt aan de verfilming van “Fantastic Beasts and Where to Find Them”. Eind 2016 verschijnt de film in de bioscopen. Harry Potter-actrice Evanne Lynch roept via Facebook haar volgers op vooral auditie te doen. Ooit begon haar carrière ook zo.

In de nieuwe film blijkt ook in de Verenigde Staten een “Zweinstein” te bestaan. De hogeschool voor hekserij en hocus pocus. In de film ontmoet Potter mensen die in Amerika zijn opgeleid. Om het Engelse Zweinstein nog imposanter, magischer en vooral geheimzinniger te maken zoekt men ook nog een kolonie vleermuizen.

En laten we die nu net in Lingewaard gevonden hebben!

Plotsklaps bleek vorige week het oude Stadhues in Huissen een vleermuizenkolonie te herbergen. U weet wel, dat geweldige oude kloostergebouw in het centrum van Huissen. Staat al leeg sinds januari 2012.

Vele onderzoeken tegen niet geringe bedragen hebben sinds die tijd al plaatsgevonden. En niemand heeft dus geconstateerd dat een vleermuizenkolonie zich meester had gemaakt van het gebouw? Dat kan er bij mij niet in. Of hebben de vleermuizen zich pas recent gemeld als rasechte krakers?

33333

Hoe dan ook, de prachtige plannen van wethouder Theo Janssen lopen ernstige vertraging op. Minimaal een half jaar. Een verplicht flora- en faunaonderzoek naar de beschermde status van de vleermuis dient eerst plaats te vinden. De (ver)bouw kan pas starten na een Verklaring van geen bedenkingen, af te geven door het  Ministerie van Economische Zaken.

De Gelderlander weet ook nog te melden dat, volgens de wethouder, alle kosten van de vertraging voor rekening van Betuweland komen. Slimme afspraak van Janssen. Hoop dat het zwart op wit staat. Dat kan hij goed gebruiken na zijn escapades rondom de tennisclub in Bemmel. Bijna had hij een motie van wantrouwen aan zijn broek.

De gemeente gaat dus 1,6 miljoen investeren voor de plannen in het Stadhues. Veel meer dan de geplande 1/3 van de 2 miljoen die begroot was voor de drie MFC’s. Over de dekking daarvan schreef politieke partij B06-L2000 een prima memo aan alle raadsleden.

Morgenavond tijdens de raadsvergadering staat de memo als ingekomen stuk op de agenda. Hamerstuk, direct de prullenbak in of een aannemelijke toelichting door het college?

Ook op de agenda morgenavond de behandeling van het initiatiefvoorstel van de PvdA over Overheidsparticipatie. Het presidium doet dan een voorstel over de wijze van behandeling van deze startnotitie over de verhouding tussen overheid en inwoner. Sterke startnotitie!

De vleermuizen blijven voorlopig dus nog even als krakers het oude Stadhues bezetten. Het zal hun een rotzorg zijn dat de ouderen van Betuweland wat langer op hun tijdelijke huisvesting moeten wachten. Hoewel ze het ook aantrekkelijk vinden auditie te doen voor een rol in de nieuwe film van Harry Potter! Als kolonie willen ze best verkassen naar Harry Potter’s “Zweinstein”!

Zo kan ook de kolonie werken aan een carrière!

Bert Gerritsen

————————————————————————————————————————

Wilt u reageren? Dit kan via lingewaard@nieuws.qz0.nl of het reactieveld onderaan deze column.

———————————————————————————————————————–

‘Bert Gerritsen is inwoner van Lingewaard en afkomstig uit het bedrijfsleven. Hij streeft naar een eerlijke, open en duidelijke communicatie binnen de Lingewaardse politiek. Hij schrijft deze column op persoonlijke titel, zijn mening is niet per definitie die van lingewaard.nieuws.qz0.nl’.

———————————————————————————————————————-

Reacties