Met Zonfly.nl niet naar de zon!

Foto: Waalwijk Nieuws

De Fraudehelpdesk krijgt steeds meer meldingen van vakantiegangers die hun reis hebben geboekt bij Zonfly.nl. De melders krijgen na betaling een boekingsbevestiging, maar er blijkt helemaal geen boeking te zijn.

In de bevestiging staat dat de vakantieganger op de aangegeven datum met een bepaalde vliegmaatschappij vertrekt. Het toegestuurde e-ticket is een vervalsing.

Sommige melders stonden al op Schiphol en kwamen er daar achter dat zij niet op de passagierslijst stonden. Anderen controleerden vooraf bij de luchtvaartmaatschappij en kregen te horen dat er niks geboekt was.

Faillissement
Zonfly.nl doet het overkomen alsof het al jaren bestaan. Het bedrijf is pas in januari ingeschreven bij de KvK onder de naam Longfly.

Zonfly.nl verstuurt nu e-mails naar gedupeerden waarin het beweert failliet te zijn. Toch is er van dit faillissement niets bekend bij de KvK.

Geboekt
Heeft u geboekt bij Zonfly? Neem dan contact op met de vliegmaatschappij waarmee u zou vliegen om uw boeking te controleren. Is er geen boeking bekend, doe dan aangifte bij de politie van internetoplichting. Dit kan via de website van de politie.

Let altijd op als u online een vakantie boekt, volg onze checklist om de kans op oplichting te verkleinen.

Reacties