Spetterend Big Bounce festival op OBC Huissen

Foto: OBC Huissen

HUISSEN – Een week lang stond OBC Huissen te schudden van de activiteiten met als hoogtepunt op donderdag 9 juli: het festival genaamd Big Bounce (tevens zelf gekozen naam door de leerlingen).

Voor 580 leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 organiseerde de school in samenwerking met Kunsteducatie Nederland een spetterende, afsluitende activiteitenweek met verschillende uiteenlopende kunstvormen.

Van een color run, graffiti, toneel, trampoline springen tot mode ontwerpen, sieraden maken en acrobatiek. Het was zo gek niet te bedenken of de leerlingen gingen er mee aan de slag. Er is bewust gekozen voor een andere aanpak met een week kunst & cultuur om de leerlingen niet alleen een onvergetelijke tijd te bezorgen maar waarin ook gewerkt werd aan persoonlijke (talent)ontwikkeling, diepgang, samenwerken, het werkproces en een stukje bewustwording. Het aanbod waaruit leerlingen konden kiezen was daarom zeer gevarieerd.

Op maandag begonnen de leerlingen in hun projectgroep met de kennismaking om vervolgens op dinsdag en woensdag aan hun product of presentatie te werken onder begeleiding van een team van professionals. Donderdagmiddag en -avond stond in het teken van het festival! Een hoogtepunt waar al de ingestoken energie zichtbaar werd. Een groot succes waarbij het publiek maar ook de leerlingen enthousiast waren. Op naar volgend jaar!

Meer informatie, vele foto’s en filmmateriaal is te zien op de website van OBC Huissen www.obc-huissen.nl en http://festivalhuissen.kunsteducatienederland.nl.

big bounce 2015 2 big bounce 2015 5

big bounce 2015 3

big bounce 2015 6

Reacties