52e Zwitserse Week Gemeente Lingewaard

Foto: Stichting Zwitserse Week

BEMMEL – Naar aanleiding van de Internationale 4-daagse afstandsmarsen van Nijmegen en contacten met de Zwitserse militairen is de ‘Zwitserse Week Bemmel’ ontstaan, die gelijktijdig wordt gehouden met de Vierdaagse van Nijmegen. Dit is een jaarlijks terugkerend muzikaal cultureel gebeuren, dat altijd in de derde week van juli plaatsvindt. In deze week is een Zwitsers muziekkorps te gast in de Gemeente Lingewaard. Muzikale hoogtepunten vinden plaats in de Gemeente Lingewaard en Nijmegen. Ieder jaar komt er een ander muziekkorps uit het Duits sprekende deel van Zwitserland naar onze gemeente.

De muzikanten worden zoveel mogelijk bij gastgezinnen ondergebracht. De ‘Stichting Zwitserse Week’ dankt de gastgezinnen, het gemeentebestuur en de sponsoren die dit groot muzikaal gebeuren mogelijk maken.

Zaterdag 18 juli

Op zaterdag 18 juli arriveert Musik Gesellschaft Niedergösgen bij de Schaapskooi in Bemmel. Zij komen met ongeveer 70 personen. De muzikale leiding berust bij dirigent Christoph Oeschger.

Zondag 19 juli

Vanaf 12:00 uur spelen zij samen met andere korpsen in Bemmel op het Kapellenfestival van de Leemkuulers op de Markt bij de Rooms Katholieke Kerk.

Maandag 20 juli

Op deze dag worden de Zwitserse gasten ‘officieel’ ontvangen door de gemeente Lingewaard.

Dinsdag 21 juli

In de vroege ochtenduren vindt de traditionele doorkomst van de wandelaars door de gemeente Lingewaard plaats. Op verschillende plaatsen langs het parcours worden de wandelaars door de plaatselijke orkesten van de gemeente muzikaal ondersteund.

De Zwitsers spelen vanaf 05.30 uur bij Het Wapen van Bemmel non-stop muziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers.

Woensdag 22 juli

’s Middags brengen de Zwitsers een serenade bij Verzorgingshuis Liduina Bemmel. Om 19.30 uur vindt het Galaconcert plaats in de Rooms Katholieke Kerk te Haalderen door Musik Gesellschaft Niedergösgen .De kerk is om 19.00 uur open en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit concert danken de Zwitsers de bevolking van Lingewaard voor hun gastvrijheid.

Donderdag 23 juli

Musik Gesellschaft Niedergösgen neemt samen met de Zwitserse militairen omstreeks 11:00 uur deel aan een traditioneel eerbetoon met kranslegging op de Canadese begraafplaats in Groesbeek.

Vrijdag 24 juli

In de vroege ochtenduren vindt de traditionele doorkomst van de wandelaars door de gemeente Grave plaats. Op verschillende plaatsen langs het parcours worden de wandelaars door de plaatselijke orkesten van de gemeente muzikaal ondersteund.

De Zwitsers spelen vanaf 07.30 uur tegenover het Oude stadhuis aan het Hofplein non-stop muziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers.

Muzikale medewerking van Musik Gesellschaft Niedergösgen in Nijmegen bij de intocht van de Vierdaagse lopers aan het hoofd van het Zwitserse legioen. ‘s Avonds is er in de Schaapskooi een Hollands- Zwitserse avond van de Zwitserse gasten met de gastgezinnen.

Zaterdag 25 juli

Afscheid van de muzikanten uit Niedergösgen.

bestuur zwitserseweek 2015

Reacties