Ook uw trouwe viervoeter heeft last van de warmte

Foto: pettbukket.com

Gaat u met uw blote voeten op hete tuintegels staan of andere hete verharding zoals asfalt? Nee? Nou, voor een hond of andere viervoeter is heet asfalt of een andere hete verharding ook geen pretje.

Natuurlijk laat u uw trouwe viervoeter niet achter in de auto maar een wandeling met deze temperaturen is ook niet zonder gevaren.

De voetzolen van een hond zijn dan wel dikker dan die van de mens, maar heet asfalt of hete andere verhardingen kunnen veel schade en pijn veroorzaken.

Honden die regelmatig lange afstanden lopen op asfalt zullen dikkere voetzolen hebben en misschien minder snel last krijgen, maar prettig is het niet. Omdat de hond onder andere zweet via zijn voetzolen en het wegdek warm is, kunnen de voetzolen snel tot bloedens toe afslijten, met een hoop ellende tot gevolg.

TIP:
Kijk regelmatig ’s avonds de voetzolen van uw huisdier na, dan spoort u problemen sneller op.

Probeer uw hond dus niet te hard te laten rennen op een heet wegdek en mocht uw hond echt doorgesleten voetzolen hebben, koop dan schoentjes voor hem of haar. De betere dierenspeciaalzaak kan u zeker helpen en ook hier biedt internet allerlei mogelijkheden.

Laat uw hond (indien mogelijk) in de vroege ochtend en late avond uit en kies een route waarbij de hond in het gras kan lopen.

Reacties