Zomerconcert in Klooster Huissen

Foto: Klooster Huissen

HUISSEN – Op zondag 5 juli om 11.45 uur luidt Capella Phos Hilaron de zomer in met een koffieconcert. Op het programma staat een diversiteit aan liturgische muziek uit verschillende tradities en stijlen, zoals bekende gezangen uit de Slavisch-Byzantijnse ritus (waaronder het Bogoroditse van Rachmaninov) en muziek uit de Renaissance (onder andere Palestrina).

Na een seizoen lang hard werken heeft het vocaal ensemble – verbonden aan het Dominicanenklooster in Huissen – een vakantie welverdiend. Maar niet voordat ze nog eenmaal van zich laat horen. Dat doen ze in een koffieconcert dat plaatsvindt in de kapel van het Dominicanenklooster. Naast de bekende gezangen uit de Slavisch-Byzantijnse ritus en muziek uit de Renaissance zijn een tweetal werken uit de ‘Leidse Koorboeken’ te horen. De zegenbede ‘God be in my head’ van John Rutter besluit het programma.

De toegang is gratis, wel is er een deurcollecte. Na afloop is er ook de mogelijkheid om een lunch te nuttigen. De kosten hiervan bedragen € 15,50. U dient zich hier van te voren wel voor aan te melden.

Reacties