Vanaf woensdag beduidend koeler

Foto: ANP

Na de warmste juli dag sinds de metingen krijgen we ook vandaag hoge temperaturen, maar door een noordwestenwind wordt het niet zo heet als gisteren volgens Weeronline. De dag begint op sommige plaatsen met mist en nevel en later op de dag kan in het oosten een onweersbui ontstaan. Morgen wordt het snikheet met in het zuidoosten maxima rond 38 graden.

Vandaag houdt een zwakke tot matige noordwestenwind de temperatuur enigszins in bedwang. Aan zee loopt de temperatuur op naar “slechts” 24 graden en in de zuidoostelijke delen wordt een maximumtemperatuur van 32 graden verwacht. Elders in het land komt de temperatuur tussen deze waarden uit. Het zonnetje schijnt, maar staat niet altijd aan een strak blauwe lucht.

Overdag blijft het waarschijnlijk droog, maar in de avond ennacht is er een kleine kans op een bui. Een klap onweer is daarbij niet uitgesloten. In het noorden koelt het af naar 16 à 17 graden en in het zuiden ligt de minimumtemperatuur rond 22 graden.

Morgen volgt een snikhete dag. De wind waait namelijk uit het warme (zuid)oosten. In de Kop van Noord-Holland worden temperaturen rond 30 graden verwacht en in Limburg kan het kwik, net als gisteren, oplopen naar 38 graden. Wordt het ergens warmer dan 38,6 dan hebben we de warmste dag ooit officieel gemeten in Nederland.

De dag begin met wat bewolking, maar de temperaturen schieten de lucht in. In het westen is kans op een bui. Zoals gebruikelijk de laatste tijd is daarbij kans op onweer. In de middag kunnen in het oosten een onweersbuien ontwikkelen, mogelijk te samen hagel. De wind draait naar het (noord)westen waardoor de temperatuur, als eerst in het westen,wat gaat dalen.

Zondag ligt de middagtemperatuur met 23 en 30 graden weer iets lager. Er trekken wolkenvelden over het land en daartussen kunnen ook enkele buien zitten.

Maandag en dinsdag zijn vergelijkbare dagen met zomerse temperaturen en soms een (onweers)bui.

Vanaf woensdag is het met 20 tot 23 graden koeler. Vaak is het droog, maar zo nu en dan komen toch regen- of onweersbuien voor.

Reacties