’t Was bar lekker

HUISSEN – Op vrijdag 19 juni organiseerde KBO Huissen voor de derde keer het “Riefkoeken eten”in het tuinbouwmuseum Mea Vota. Ruim 50 gasten hadden zich opgegeven dus het bestuur moest aan de bak.

Met hulp van vrijwilligers werden 30 kilo aardappels geschild en door de riefmachine gedaan. Daarbij kwamen nog 30 eieren en de nodige bloem en klaar was de mix. Gerard en Wim hadden zich beschikbaar gesteld als riefkoekbakkers en die hadden er een beste klus aan.

De dames van het bestuur begonnen rond 12.00 uur met de aankleding en Gerard had intussen de “ Skuttelbroajers”aan het gas gezet. Rond 13.00 uur werd begonnen met het bakken en werden de riefkoeken in de warmhoudbakken gelegd. Om 13.30 uur kwamen reeds de eerste gasten binnen en onder het genot van een kopje koffie werden ze welkom geheten door Corry Huisman. Als en echte restauranthouder stuurde Ria de riefkoekbakkers aan. Simon stond klaar om de begeerde exemplaren in de warmhoud te leggen. Na een korte pauze van 5 minuten moesten Gerard en Wim weer aan de bak want de voorraad was op. Het leek erop alsof de gasten de gehele dag niets gegeten hadden of kwam het door dat de riefkoen zo goed smaakten. Uiteindelijk werd om 16.00 uur het gas uitgedraaid en waren de emmers met riefkoekmix helemaal op. De reacties van de gasten waren lovend voor het bestuur en de beide riefkoebakkers Gerard en Wim.

Graag willen wij nog de Welkoop, van Gendt aardappelen en de vrijwilligers van Mea Vota bedanken voor hun medewerking en sponsoring.

Reacties