Kans op hittegolf

Foto: fun2smiles.com

De kans op een hittegolf neemt volgende week sterk toe. Vanaf dinsdag stroomt tropische lucht naar Nederland. In Frankrijk en Spanje, lopen de temperaturen zelfs op naar 35-40 graden. Bij ons worden volgende week op meerdere dagen maxima berekend tussen 25 en 32 graden.

Vanaf dinsdag schieten de maxima omhoog naar een zomerse 25 graden en klimmen steeds verder de dagen daarna. Tegen het weekeinde neemt de kans op onweer weliswaar toe maar lijkt het zeer warme weer zich te handhaven.

Vandaag is het ook zomers in Nederland. De maxima lopen bij veel zon op tot 20-25 graden. Er blijft kans op een bui en af en toe zijn er wat wolken. Vanavond blijft het nog lang warm.

Morgen is het nog warmer. De maxima lopen al vroeg sterk op om uit te komen op 23 graden aan zee en 28 in het binnenland bij een zwakke zuidenwind. Later is er kans op een bui.

In het weekeinde is het tijdelijk wat minder warm met maxima tussen 18 en 23 graden. Er is een afwisseling van zon en wolken maar het ziet er alleszins redelijk uit.

Het echt warme weer is er vanaf dinsdag. Of het tot een hittegolf komt, is afwachten maar de mogelijkheid is er zeker. In 2013 was er voor het laatst sprake van een landelijke hittegolf.

Voor een hittegolf moet het vijf dagen achtereen 25 graden of meer zijn in De Bilt, waarvan drie dagen 30 graden.

Reacties