Natuurzwembad Walburgen in Gendt open

Foto: Novum

GENDT – Het natuurzwembad in Gendt is weer open en een ieder die van waterpret, strand en zon houdt is van harte welkom.

Net buiten het centrum van Gendt ligt omgeven door een pracht stuk natuur het natuurzwembad Walburgen. Verleden jaar heeft de provincie Gelderland alle natuur zwembaden in Gelderland bezocht en geïnspecteerd.

Uit het rapport bleek dat het zwembad tot een van de schoonste van Gelderland was. Het zwemwater wordt ook regelmatig door de provincie getest en uit de laatste test bleek dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is. Ook dit jaar zal zwemvereniging Thetis de gemeente en de beheerder hun uiterste best doen om weer hoog in de top te eindigen.

Het zwembad heeft een veilig en afgebakend ondiep deel (70cm) waarin uw peuters en kleuters veilig kunnen spelen en waar u uw kinderen goed kunt zien. Ook zijn er goede sanitaire voorzieningen die zeer regelmatig worden schoongemaakt.

De kiosk heeft dit jaar ook een naam gekregen en heet nu Beachclub Gendt. Hier kunt u terecht voor een hapje drankje of ijsje er wordt geen alcohol verkocht en het is ook niet toegestaan om op het zwembad alcohol te nuttigen.

Vanuit de gehele gemeente Lingewaard is het zwembad met auto en fiets goed bereikbaar en is er voldoende parkeergelegenheid ook voor uw fiets staan er genoeg rekken gelieve uw fiets ook daarin te plaatsen en niet tegen het hek van de jeu de boulesbaan.

Ook als u eens wilt uitrusten van een wandeling of fietstocht kom dan eens rustig langs om onder het genot van een kop koffie of iets anders te genieten van dit mooie stukje natuur, wel uw hond thuislaten.

Reacties