Zo gaan wildbeheer en G-hockey samen…

Foto: Ed van Eechoud

BEMMEL – Onlangs is er in het werkgebied van de Wildbeheereenheid (WBE) Overbetuwe Oost door een auto helaas een ree aangereden. Als waardering voor de hockey-begeleiding en het behalen van het kampioenschap van het G-Hockeyteam van MHCB Bemmel heeft WBE Overbetuwe Oost graag een donatie gedaan.

WBE Overbetuwe, een regionaal samenwerkingsverband van jagers, tracht door middel van jacht en beheer een goede wildstand te behouden. De WBE heeft een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in dienst die direct werd ingeschakeld toen bekend werd dat er een ree aangereden was. Hij constateerde ter plaatse dat de ree nog maar net daarvoor was overleden. Op dat moment werd de grondeigenaar gewaarschuwd en samen met de BOA kwamen zij op het idee om het vlees van de ree per opbod te verkopen en het bedrag te bestemmen voor een goed doel.

Foto’s: De cheque werd aan de op dat moment dienstdoende aanvoerders van de G-hockeyers overhandigd door de heren Vernooij en van Oppenraaij van WBE Overbetuwe Oost.

g hockey wild 2

g hockey wild 3

g hockey wild 1

Reacties