Animo voor Triathlon Gendt weer groot

Foto: Willie Derksen Gendt

GENDT – Op 28 juni om 13.00 uur zullen 175 atleten voor de kwarttriathlon en 25 atleten van de trio-triathlon op Sportpark Walburgen met het traditionele kersenkanon worden weggeschoten voor  de 27ste editie van de onverminderd populaire Gendtse Kersenfeest Triathlon.

Atleten staan al weken op scherp en kijken uit naar, misschien wel, een van de mooiste triathlons van Nederland. Vooral de compacte wedstrijd, de verschillende ronden door het dorp en de grote publieke belangstelling maakt het een wedstrijd met kippenvel, aldus menig triatleet.

Naast de enthousiaste sporter uit Gendt of omliggende dorpen starten ook dit jaar atleten die deelnemen aan verschillende nationale en internationale wedstrijden. Atleten als de gebroeders Scheltinga (Bouke en Cornelis) uit Huissen, maar ook de bekende namen uit de omgeving die Gendt zo bijzonder maakt.

Gendt leent zich juist voor sporters die de triathlon hebben omarmd, enkele wedstrijden per jaar doen en vooral heel veel plezier aan deze sport beleven. Op de startlijst komen we atleten tegen die al vele jaren vaste deelnemer zijn, atleten de triathlon in Gendt hebben gemaakt zoals deze nu is.

Ook de trio’s, waarbij het parcours wordt afgelegd door 3 personen, een zwemt (1 km), de ander fietst (40 km) en de laatste sluit af met het looponderdeel (10 km) is een vast onderdeel geworden.

Kortom het belooft weer een fantastisch evenement te worden op zondag 28 juni.

Stichting Duursport Gendt

gendt triathlon 2 gendt triathlon 3

Reacties