Wandel aanstaande Exodustocht ook voor het goede doel

Foto: www.exodustocht.nl

HUISSEN – De Exodustocht is al een bekend evenement. De tocht kent vijf afstanden voor jong en oud, variérend van relatief korte afstanden tot aan de 42 kilometer wandelmarathon.

De Exodustocht vindt haar oorsprong in de intense WO II geschiedenis in onze regio. Destijds werden zowel militairen als burgers bijgestaan door dappere Rode Kruismensen. Eén van hen was de van geboorte Poolse Szerkowski. In 1945 verscheen een boek met de titel ‘Zij, die voor u paraat stonden’, waarin hij zijn belevenissen had opgetekend. Inmiddels is door het Exoduscomité dit boek opnieuw uitgegeven. Het geeft een prachtig inzicht in de uitdagingen en gevaren waarmee het Rode Kruis werd geconfronteerd. In veel verhalen van evacués blijkt de moedige rol van de Rode Kruismensen.

Als ode aan hen is het Rode Kruis de Goede Doelenpartner van de Exodustocht. Dat houdt in, dat een belangrijk bedrag aan het Rode Kruis wordt overgemaakt. Het minimum bedrag van 750 euro kan nog hoger worden als veel wandelaars deelnemen aan de Exoduswandeltocht.

Een belangrijke factor is, dat het Rode Kruis heden ten dagen overal in de wereld bij brandhaarden aanwezig is om hulpbehoevenden te helpen. Daarmee sluit het thema van de Exodustocht zowel bij het verleden als het heden aan.

“Doe daarom mee aan de wandeling, want u loopt een gezellige, recreatieve, sportieve tocht en tegelijkertijd helpt u het Rode Kruis als goede doel”. De Exoduswandeltocht vindt vanuit Huissen plaats op zaterdag 27 juni. Kijk op www.exodustocht.nl en schrijf je alvast in.

Reacties