OBC vwo-leerlingen in programma GreenTech RTL 4

Foto: www.obc-bemmel.nl

BEMMEL – Puck, Marij, Pien, Maike, Thomme en Jelmer van 2 vwo zijn met hun duurzame uitvinding na een spannende selectiedag geselecteerd voor het RTL4-programma GreenTech! In GreenTech gaan jongeren tussen de 9 en 15 jaar de strijd met elkaar aan: wie heeft het meest duurzame idee van Nederland? Van de twaalf geselecteerde uitvindingen komen er twee van OBC Bemmel!

De leerlingen zijn naar aanleiding van het project ‘Duurzaamheid’ in leerjaar 2 in aanraking gekomen met het programma GreenTech. Het vwo-project stond volledig in het teken van duurzaamheid met speciale aandacht voor: samenwerken, conceptontwikkeling, ruimtelijk vormgeving en presentatietechnieken.

Josi Rachmat, docent techniek en initiatiefnemer van het project: “De vwo-projecten op OBC Bemmel worden aangeboden om leerlingen academische vaardigheden bij te brengen en om leerlingen met thema’s bezig te laten zijn die vakoverstijgend zijn. De leerlingen waren razend enthousiast en dat is te zien in het eindresultaat. Maar liefst twee ontwerpen zijn geselecteerd voor het RTL 4-programma. Daar zijn we als school natuurlijk enorm trots op!”

In iedere aflevering van GreenTech werken kandidatenteams onder begeleiding van een eigen GreenCoach aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. Aan het einde van de aflevering presenteren de kandidaten hun idee aan de vakjury, die vervolgens bepaalt wie er doorgaat naar de finale.

De twee geselecteerde OBC-ontwerpen betreffen een glazen koelkast voor consumenten (Thomme Peters en Jelmer van Vugt), om te voorkomen dat de koelkastdeur lang openstaat en een idee voor kassen met spiegels (Puck Mulkens, Marij van Deutekom, Pien van Dinter en Maike Diks) om daarmee het kunstmatige licht te reflecteren en energie te besparen.

Helaas moeten we nog even wachten op de uitzending. GreenTech wordt vanaf 11 oktober elke zondagmiddag om 16:00 uur uitgezonden bij RTL 4.

obc greentech 3 obc greentech 4

obc greentech 5 obc greentech 6

Reacties