Gijs Teunissen verkozen tot kinderburgemeester van Lingewaard

Foto: Gemeente Lingewaard

LINGEWAARD – Gijs Teunissen uit Haalderen is vandaag officieel verkozen tot kinderburgemeester van de gemeente Lingewaard. Gijs kwam na vier sollicitatiegesprekken met enthousiaste en ambitieuze kinderen als beste uit de bus. Met name het feit dat Gijs een buitenlandse jongen uit zijn klas heeft geholpen met het integreren in Lingewaard sprak erg aan.

Burgemeester Marianne Schuurmans: “Iemand onder je hoede nemen en helpen in een moeilijke situatie getuigd van veel verantwoordelijkheidsgevoel. Dat is voor een burgemeester erg belangrijk”.

“De overige sollicitanten, Sterre Laracker, Demi Bodt en Isa van Londen, hadden ook unieke kwaliteiten en hadden zeker niet misstaan als kinderburgemeester van Lingewaard, maar er moest een keus gemaakt worden”, aldus Schuurmans.

Gijs Teunissen is kinderburgemeester van september 2015 tot juli 2016. Gedurende deze periode zal Gijs fungeren als spreekbuis van alle kinderen uit Lingewaard. Dit betekent dat kinderen uit Lingewaard bij Gijs terecht kunnen met hun ideeën. Dit kan via het emailadres kinderburgemeester@lingewaard.nl. De beste ideeën worden door Gijs besproken met de burgemeester.

Tevens zal Gijs tijdens zijn kinderburgemeesterschap aanwezig zijn bij verschillende activiteiten zoals het binnenhalen van sinterklaas, de nieuwjaarsreceptie en de sleuteluitreiking van het kindercarnaval.

Gijs wordt op 17 september officieel geïnstalleerd in de raad waarbij hij de ambtsketen voor de kinderburgemeester in ontvangst zal nemen.

Reacties