Rokers straks niet meer welkom op terras?

Foto: Publiek Domein

“Steeds meer klanten vragen naar een rookvrij terras. Ze vinden het vies om in de rook van een ander te zitten.” Dat zegt horeca-specialist Wouter Verkerk tegen het AD.

In de café’s en restaurants mocht dat al langer niet meer. Nu het lekker terrasweer is willen steeds meer niet-rokers ook graag op het terras niet gehinderd worden door andermans sigaretten- of sigarenrook.

De verwachting is dan ook dat het niet lang meer duurt voordat ook de buitenruimte rookvrij is. Te beginnen met het terras. Mensen zitten niet meer te wachten op een walm sigarettenrook als ze net aan hun eten beginnen, stelt de horeca-specialist.

Toch zijn er verschillende partijen die een rookverbod in de horeca niet zien zitten. “We zien een volledig rookvrije horeca helemaal niet zitten. Het terras is juist de enige mogelijkheid voor ondernemers om roken aan te bieden,” aldus Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland.

Ook Ton Wurtz van Stichting Rokersbelangen vind het maar niets. “Buiten kijken mensen je vreemd aan als je rookt,” zegt hij tegen het AD. “Dat leidt op het terras soms tot spanning tussen rokers en niet-rokers. Ik hoop dat mensen er steeds samen proberen uit te komen. Je mag van de wet al op zo weinig plekken roken.”

Reacties