Wisselend bewolkt

Foto: Lingewaard Nieuws

Deze week is het gematigd zomerweer. Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af en staat er een frisse noord(oost)enwind. Morgen overheerst de bewolking. Later in de week blijft het aan de wisselvallige kant met zonnige perioden maar ook af en toe wat regen.

Het land is vanochtend verdeeld. In het zuiden zwaar bewolkt en in de noordelijke helft vrij zonnig. In de loop van de dag trekken de opklaringen zuidwaarts. In de middag is er een gezonde mix van wolken en zon, de kans op neerslag is klein.

We zitten halverwege juni, maar het weer doet wat kil aan. Het wordt maximaal 15 graden op de Wadden en 20 in het zuidoosten. De matige tot krachtige noordoostenwind maakt het voor het gevoel wat frisser.

Vanavond krijgt de zon de ruimte en is op veel plaatsen de zonsondergang te zien. Vannacht is het eerst nog lange tijd helder, maar tegen de ochtend raakt het vanuit het noordwesten bewolkt. De minima liggen tussen 5 graden in het oosten tot 11 in Zeeland.

Dinsdagochtend is in het zuidoosten de zon nog even te zien, in de rest van het land overheerst de bewolking. In de middag is het op veel plekken bewolkt bij een matige noordenwind. Het noorden en noordoosten van het land zijn gevoelig voor een lichte bui. De temperatuur is met 15 tot 19 graden een fractie lager dan vandaag.

Woensdag belooft de warmste dag van de week te worden. De wind zoekt de zuidwesthoek op en we profiteren nog even van een uitloper van een hogedrukgebied. Vooral de ochtend verloopt vrij zonnig, in de loop van de middag toenemende bewolking uit het noordwesten en tegen de avond regen uit dezelfde hoek. De temperatuur loopt overdag uiteen van 20 graden aan zee tot 23 in het zuidoosten. De westen- tot zuidwestenwind wakkert overdag aan naar matig tot vrij krachtig.

Donderdag komen we weer wat koelere lucht terecht. De temperatuur doet weer een stap terug: 17 tot 20 graden. Het is verder wisselend bewolkt met de grootste buienkans in het noordoosten van Nederland.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig zomerweer. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en af en toe kan er een buitje vallen. De hoeveelheden zijn echter zeer gering dus de “droogte” houdt stand.

Reacties