Bouw 8 eengezinswoningen Tuindorp-Oost Huissen van start

Foto: Waardwonen

HUISSEN – Op woensdag 3 juni 2015 is de bouw van 8 eengezinswoningen in Tuindorp Oost in de wijk Loovelden in Huissen officieel van start gegaan. Wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard en manager Vastgoed & Ontwikkeling Wilfried Groot Zevert van Waardwonen hebben de officiĆ«le handeling verricht.

De woningen zijn door Waardwonen als middeldure huurwoningen in de markt gezet en allemaal verhuurd. De 8 eengezinswoningen aan de Limes worden hoogstwaarschijnlijk in december 2015 opgeleverd.

De wijk Loovelden, de jongste wijk van Huissen, bestaat uit vijf deelgebieden met elk een eigen karakter.

In 2013 heeft Waardwonen 20 eengezinswoningen gerealiseerd nabij het woonzorgcentrum dat al eerder in nauwe samenwerking met Driestroom, Zorgcentra Betuweland en BPD Ontwikkeling gerealiseerd is. Een goed voorbeeld van maatschappelijke samenwerking tussen de corporatie en zorgaanbieders.

De 8 woningen die nu gerealiseerd worden, liggen tussen de 20 eengezinswoningen en het woonzorgcentrum aan de Plaza. Met de toevoeging van nog eens 8 middeldure eengezinswoningen ontstaat een goede mix van huur- en koopwoningen. De diversiteit aan bewoners zorgt voor een goede leefbaarheid.

Waardwonen is trots dat zij wederom invulling heeft gegeven aan de realisatie van sociale huurwoningen in de wijk Loovelden.

Foto: Wethouder Johan Sluiter (links) en Wilfried Groot Zevert (rechts)

Reacties