Young & Fair Masterclass 2015: de toekomst editie!

Foto: YOUNG & FAIR

LINGEWAARD – In het weekend van 19 t/m 21 juni organiseert stichting Young & Fair voor het derde opeenvolgende jaar een masterclassweekend. De Young & Fair Masterclass is het event voor studenten, starters en young professionals die zich willen verdiepen in onderwerpen gelinkt aan duurzame ontwikkeling.

Ook dit jaar belooft het wederom een inspirerend weekend te worden, met nieuwe interessante thema’s en tracks, sprekers en workshops. In deze editie staat de toekomst centraal en worden de volgende trajecten aangeboden: ‘Naar een deeleconomie?’, ‘De toekomst van ons voedsel’ en ‘Duurzame kledingindustrie’.

PROGRAMMA
Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een van deze drie trajecten.

Sprekers zijn onder andere Frans Eenhoorn, voormalig Senior Vice-President van Unilever Foods en associate-professor Voedselzekerheid & Ondernemerschap aan de Universiteit Wageningen (track voedsel), Koen Frenken, professor Innovation Studies aan de Universiteit Utrecht (track deeleconomie) en Tara Scally van de Fair Wear Foundation (track kleding).

Ook geven sprekers van de organisaties CNV Internationaal en LTO Nederland lezingen en interactieve sessies. Doorlopend wordt tijdens het weekend een plenair programma georganiseerd, waaronder een netwerkmoment en een pub quiz over internationale samenwerking.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en wordt tijdens het weekend samen gegeten en geborreld. De kick-off van het weekend vindt plaats op de vrijdagavond met een spreker die nog even geheim blijft.

MEER INFORMATIE
Het weekend zal plaats vinden van vrijdagavond 19 juni tot en met zondagochtend 21 juni in het Dominicanenklooster in Huissen. Kijk voor alle informatie die je nodig hebt op de website www.youngandfairmasterclass.nl en meld je aan op het Facebook event om up-to-date te blijven over al het nieuws rondom de masterclass.

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN
Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in voor een van de tracks!

Via deze link kom je direct bij het aanmeldformulier, waar je je in kan schrijven voor het gehele weekend, of puur voor het zaterdagprogramma op 20 juni.

OVER YOUNG & FAIR
Young & Fair is het fairtrade platform van Nederland voor en door jongeren (16 – 30 jaar). De stichting streeft ernaar om kennis over eerlijke handel te vergroten en hiermee de markt voor fairtrade producten te versterken. Dit doen zij door activiteiten te organiseren die gericht zijn op het verspreiden van het fairtrade gedachtegoed. Zo hopen ze meer draagvlak en daadkracht te creëren voor een eerlijkere toekomst.

Reacties