Help Nepal op de been…. breng weer kleur in hun bestaan

Foto: Wereldwinkel Lingewaard

HUISSEN – Dat Nepal zwaar getroffen werd door een aardbeving is niemand ontgaan. Er zijn vele hulpacties in gang gezet. Ook Wereldwinkel Lingewaard doet er aan mee.

Want onze producenten in Nepal zijn niet ontkomen aan de gevolgen van de aardbeving. Werkplaatsen zijn verwoest, machines bedolven onder het puin en een complete voorraad (bestemd voor wereldwinkels in Nederland) is verloren gegaan.

Hoe kunt u  helpen? Met een gift in het collectevarken in onze winkel te stoppen.

Maar bovenal door juist nu fairtrade producten van Nepalese handwerkers bij ons te kopen. De hele maand juni staat in onze winkel ‘Nepal ‘centraal .

Onze inkopers hebben extra Nepalese artikelen ingekocht. Met de aankoop van deze artikelen kunt u rechtstreeks een bijdrage leveren aan de wederopbouw van dit zo getroffen straat-arme land. Met steun van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard willen wij onze marges op verkochte Nepalese artikelen ten goede laten komen aan de stichtingen: Milan Bindu Nepal en Tilingo. Beide stichtingen hebben al jaren werkprojecten opgezet o.a. voor leprapatiënten. Hun ingestorte werkplaatsen moeten hersteld worden; de productie weer op gang gebracht en in het levensonderhoud worden voorzien.

De hele maand staat in onze etalage een “groeiend” kunstwerk, een grote mandala. Iedereen mag met een penseelstreek kleur in aanbrengen. Kleur in het leven van onze Nepalese  mede- wereldburgers.  Als het ‘kunstwerk’ gereed is, wordt het te koop aangeboden ten bate van Nepal.   

U komt toch zeker in juni even bij ons binnenlopen in de Vierakkerstraat?

Reacties