Te laat!

Foto: Joyce Derksen

Sommigen van de lezers zullen het nog wel weten. Als je vroeger op school iets deed wat in de ogen van de meester of juf niet door de beugel kon kreeg je straf. Soms hield dat in dat je strafregels moest schijven in een schrift of op het schoolbord. Een groot aantal keren dezelfde regel onder elkaar. Daar moest men destijds dus lering uit trekken.

Mijn kinderen gedragen zich gelukkig doorgaans als voorbeeldige leerlingen, maar afgelopen week kwam mijn dochter dan toch thuis met de mededeling dat ze straf had gehad. Volgens haar zeggen had ze een gevallen naambordje van een leerling achter haar opgeraapt en was ze bij het teruggeven hiervan te lang achterstevoren blijven zitten en had daarbij ook nog té gezellig zitten kletsen. Dat was de reden dat ze van de meester 200 woorden strafwerk moest schijven. Geen repeterende zinnen zoals vroeger maar een verhaal met als onderwerp “te laat”. Niet toepasselijk op de soort overtreding maar het blijkt dat alle leerlingen met straf over dit specifieke onderwerp moeten schrijven.

Het onderwerp “te laat” dook een dag later alweer op toen ik een kaart van de bibliotheek op de mat vond met daarop de mededeling dat we nog twee boeken in ons bezit hadden, boeken die ik uiteraard de week ervoor netjes op tijd had ingeleverd. Niet de eerste keer dat het systeem daar een steekje laat vallen.

Het onderwerp van vandaag lijkt ook in de gemeente Lingewaard regelmatig een stempel op zaken te drukken.

Zo weten we inmiddels dat aan de hele soap rondom het kruispunt in Doornenburg het gegeven “te laat” ten grondslag lag. De hele boel moest daar immers op de schop omdat de bus op dat punt niet vlot genoeg kon doorrijden (lees: geen voorrangspositie had) en daardoor bang was te laat bij de andere haltes aan te komen. Kolder natuurlijk wetende dat er soms ook een niet geringe wachttijd ontstaat bij het kruispunt Duisterestraat/ Krakkedel. Hoe dan ook, alles moest op de schop om aan de wensen van de busmaatschappij tegemoet te komen.

Ook kwam de gemeente er recentelijk achter dat de verkoop van 27 hectare grond van “glastuinbouwgebied Bergerden” niet loopt zoals gepland. De kans is groot dat er hierdoor een verlies van 24 miljoen euro ontstaat. Er wordt hard gewerkt aan een manier om  het gebied op een andere manier te gaan gebruiken….laten we hopen dat het lukt voordat het echt te laat is.

In de politiek lijkt het onderwerp “te laat” de laatste tijd ook een trend te zijn. Het te laat aanvragen van subsidies en vergaderingen en politieke avonden die te laat aanvangen omdat er van tevoren een besloten bijeenkomst plaatsvindt. Stukken die te laat bij de raadsleden belanden zodat ze zich vaak onvoldoende kunnen voorbereiden op bepaalde items.

En het hoogtepunt deze week waarbij er besloten werd tot een besloten vergadering maar op het laatste moment besloten werd de boel toch niet besloten te houden. Te laat voor mensen die daardoor besloten hadden verstek te laten gaan maar achteraf toch aanwezig hadden willen/kunnen zijn als ze dit op tijd hadden vernomen. Sterk staaltje besluiteloosheid waarbij er wederom geen vrienden zijn gemaakt.

Misschien komen sommige Lingewaarders er na ruim een jaar ook achter dat ze misschien toch op de verkeerde partij hebben gestemd?  Te laat?

Misschien is het niet eens zo’n gek idee om ook maar eens een systeem van het schijven van strafregels in te voeren voor eenieder die in de politiek de fout ingaat of is gegaan.

En dan zonder tafeltje om je blaadje op te leggen als klein eerbetoon aan ons aller Job van der Meer die het gisteravond een paar uur vol heeft weten te houden onder ergonomische barre omstandigheden 😉

En omdat niemand vrij is van schulden heb ik bij deze aan het schrijven van mijn strafregels voldaan! 657 woorden maar liefst over het onderwerp “Te laat”.

Beter laat dan nooit!!!

 

————————————————————————————————————————

Wilt u reageren? Dit kan via lingewaard@nieuws.qz0.nl of het reactieveld onderaan deze column.

———————————————————————————————————————–

Joyce Derksen is inwoner van Doornenburg die haar columns met een knipoog schrijft, “want een dag niet gelachen!”. Zij schrijft op persoonlijke titel over de actualiteit in Lingewaard, haar mening is niet perse die van Lingewaard Nieuws.

———————————————————————————————————————-

Reacties