In Lingewaard wonen ongeveer 200 miljonairs

Foto: Flickr.com

LINGEWAARD – In de gemeente Lingewaard zijn er ongeveer 200 huishoudens die ieder een vermogen van € 1.000.000 of meer hebben. Dat is zo’n 1 % van het totaal aantal huishoudens in Lingewaard. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Daarmee blijft Lingewaard achter bij de gemeente Overbetuwe waar er ongeveer 250 miljonairs op een gelijk aantal huishoudens zijn. De veel grotere gemeenten Arnhem (500 & 0,7%) en Nijmegen (500 & 0,5%) blijven in verhouding echter behoorlijk achter op Lingewaard.

Lingewaard blijft achter bij het landelijk gemiddelde waarbij 1,3% van alle Nederlanders miljonair is. In de berekening van het CBS worden de waarde van het huis en andere kostbare goederen niet meegerekend.

Pensioen
Het vermogen van miljonairs is, zo blijkt, weer terug op het niveau van 2008. Het CBS voerde het onderzoek uit in opdracht van Van Lanschot Bankiers. Veel van de ondervraagde miljonairs geven aan dat ze zich zorgen maken over hun pensioenopbouw en over de beschikbaarheid van goede zorg. Ze verwachten die zorg op een bepaald moment zelf te moeten inkopen.

Reacties