Kunst in de etalage 2015 en Place du Tertre in Huissen

Foto: Cor Melchers

HUISSEN – In Huissen gaan kunstenaars binnenkort  hun best doen om hun mooiste creaties in etalages te tonen. Van 28 mei tot 16 juni doen maar liefst 46 Huissense kunstenaars en kunstenaars van buiten Huissen hier aan mee. Het is een artistiek project dat door Kunstplatform Mea Vota i.s.m. Ondernemersvereniging Huissen wordt gehouden.

In  50 winkels in het centrum  Huissen laten kunstenaars hun creaties  zien. Naast amateurs, doen ook semi-professionals en professionals mee. De kunstetalages zijn door een eigen logo  en een poster te herkennen .

Kunstkoopzondag

De kunstkoopzondag van 14 juni in het centrum van Huissen wordt een artistiek hoogtepunt. Er komt op de Markt een ,,Place du Tertre‘’. De kunstenaars demonstreren hun kunst, of zijn er om te exposeren of verkopen.

Van 12.00 tot 17.00 uur kunt u het allemaal meemaken. Er ontstaat een Montmartre-achtig gebeuren, die je in onze  regio  zelden ziet maar toch anders dan een gebruikelijke kunstmarkt. Bij minder mooi weer worden de activiteiten  onder zeil gebracht.

Kunstroute Huissen – Angeren

Op zaterdag en zondag 30 en 31 mei is er de  Kunstroute Huissen-Angeren. Met als startpunt Museum Mea Vota te Huissen. Met  maar liefst 35  lokale  kunstenaars een ware attractie.

De 17 kilometer lange tocht, verdeeld over 12 locaties  is met een routebeschrijving  en aanwijsborden goed te doen voor zowel fietsers als per auto. Bezoektijden: van 12.00 tot 17.00 uur.

kunst in de etalage 2015 2

Reacties