Fietsinformatie- en e-bikedagen in Bemmel

Foto: www.weststellingwerf.nl

LINGEWAARD – Gemeente Lingewaard organiseert twee keer een E-bikedag voor senioren, een eendaagse cursus over alle aspecten van dit relatief nieuwe vervoermiddel.

Steeds meer fietsende senioren kiezen een e-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning. Begrijpelijk, want met zo’n rijwiel kunnen ouderen vaak langer blijven fietsen. Maar is de e-bike behalve een snel en gemakkelijk vervoermiddel ook een veilig alternatief voor de fiets?

De gemeente Lingewaard vindt het belangrijk dat senioren in de gemeente plezierig en veilig kunnen blijven fietsen en organiseert daarom twee fietsinformatiedagen, één op donderdag 11 juni en één op donderdag 25 juni in Kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.

De cursus is bedoeld voor senioren die al een e-bike bezitten, die erover denken om over te stappen op een e-bike, maar zeker ook voor senioren die deze behoefte niet hebben.

Fietsersbond E-biketest 2015

Hoe ziet de cursusdag eruit?

De deelnemers komen op de eigen fiets of e-bike naar de fietsinformatiedag. Na de ontvangst is er eerst een presentatie over alle facetten van de aanschaf van en het rijden op een e-bike. Vervolgens staan praktijkoefeningen op het programma: de deelnemers krijgen ‘fietsgymnastiek’ van een beweegdocente; op een afgezet parcours worden de reactiesnelheid, het evenwicht en de fietsvaardigheid van de senioren getest en kunnen verschillende typen e-bike worden uitgeprobeerd. Ook is er de mogelijkheid de eigen fiets/e-bike te laten controleren door een lokale rijwielhandelaar.

‘s Middags worden de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht getest – hierbij is er speciale aandacht voor lokale verkeerssituaties. Daarna wordt het groepsfietsen geoefend tijdens een korte fietstocht langs enkele gevaarlijke/onoverzichtelijke verkeerssituaties in de gemeente.

De cursusdag duurt van 9:00 tot 16.00 uur en wordt rond 12.30 uur onderbroken voor een lunch.

Aanmelden

Belangstellenden voor de E-bikedag kunnen zich aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. ‘aanmelding fietsinformatiedag Lingewaard (Bemmel), 11 óf 25 juni 2015’).

Noteer in de mail s.v.p. naast uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook of u met de fiets/ e-bike komt en of u WA verzekerd bent.

Deelname is gratis en is op eigen risico.

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties