Lingewaard start zoektocht naar kinderburgemeester

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard is op zoek naar een kinderburgemeester. Deze zoektocht is door haar gestart omdat zij het belangrijk vindt om ook met de kleinste onder ons goed contact te onderhouden.

“Kinderen hebben vaak hele leuke en verrassende ideeën waar wij als gemeente graag over in gesprek gaan”, aldus Marianne Schuurmans. Schuurmans geeft aan dat de rol van kinderburgemeester een bijzondere, leuke maar vooral serieuze taak is.

Als kinderburgemeester ben je aanwezig tijdens activiteiten zoals de sleuteloverdracht jeugdcarnaval en de nieuwjaarsreceptie. Bij een aantal van deze activiteiten houd je zelfs een toespraak.

Bovendien ben je het aanspreekpunt voor de Lingewaardse kinderen en kunnen zij bij jou terecht wanneer ze ideeën hebben over de gemeente. Als kinderburgemeester ga je vervolgens met deze ideeën naar de burgemeester om ze toe te lichten.

Lingewaard krijgt ieder jaar een nieuwe kinderburgemeester afkomstig uit groep 8. Bovendien komt de kinderburgemeester telkens uit een andere kern.

Voor het schooljaar 2015-2016 is de gemeente op zoek naar een leerling uit Haalderen. Kinderen kunnen solliciteren en uit alle sollicitaties worden een aantal kinderen gekozen die op sollicitatiegesprek mogen komen.

De leerling met de beste ideeën wordt kinderburgemeester en krijgt een heuse ambtsketen!

Reacties