Vrijwilligerswerk voor mensen met licht geheugenprobleem bij De Minkhof

Foto: De Minkhof

LINGEWAARD – Lichamelijk en geestelijk actief blijven is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met lichte geheugenproblemen. Daarom start SWL samen met Doe- en leefboerderij De Minkhof en KBO Bemmel- Doornenburg een nieuwe activiteit voor mensen met lichte geheugenproblemen.

Vanaf juni kunnen mensen met geheugenproblemen wekelijks een dagdeel vrijwilligerswerk gaan doen bij De Minkhof in Bemmel. Net als iedereen vinden ook deze mensen het fijn vinden zich nuttig en gewaardeerd te voelen, erbij te horen en deel te nemen aan de samenleving. Uitganspunt hierbij is wat de deelnemer wil en nog wél kan doen. Het onderling ontmoeten, samenwerken en ervaringen delen zal zeker een bijdrage leveren aan het welzijn van de deelnemers.

Een kleine groep (max. 6 pers.) zal allerlei klussen in en rondom de boerderij oppakken. Dit kan variëren van het plaatsen van een hek tot naaien van gordijnen. We kijken samen met mensen wat ze graag willen doen en waar interesses liggen. Een ervaringsdeskundige vrijwilliger zal de groep begeleiden. Hij/zij krijgt hierbij professionele ondersteuning van  SWL en vrijwilligers van de KBO Bemmel- Doornenburg.

We zoeken nu mensen die interesse hebben om vrijwilliger/deelnemer te worden!

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de koffie/thee: € 2,50 per keer.

Indien vervoer een probleem is, kijken we samen naar een oplossing.

Spreekt u dit aan om deel te nemen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met: SWL Meldpunt 088- 255 2555  (Monique Ritzen).

Reacties