Lees alvast de SVB brief aan alle PGB-budgethouders

Foto: Lingewaard Nieuws

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) stuurt tussen 8 en 22 mei aanstaande aan alle budgethouders van een Persoons Gebonden Budget (PGB) een brief. Aanleiding zijn de problemen bij de SVB met de uitbetalingen aan zorgverleners vanuit de PGB’s.

De SVB nam begin dit jaar een aantal tijdelijke maatregelen met de bedoeling om de uitbetaling van zorgverleners te garanderen. De komende tijd gaat SVB een herstelactie doen. Alle tijdelijke maatregelen worden vervangen door definitieve regelingen en fouten worden hersteld.

Zelf controleren
In dezelfde brief vraagt de SVB  budgethouders die problemen ondervinden met uitbetalen, om te controleren of zij zelf en/of de gemeente aan alle voorwaarden hebben voldaan. Die voorwaarden voor een probleemloze uitbetaling zijn onder andere: insturen van een door de gemeente goedgekeurde zorgovereenkomst en het insturen van declaraties.

Ondervindt u problemen met uitbetalen en wilt u bij het controleren van alle voorwaarden, hulp van de gemeente? Neem dan op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur contact op met de gemeente: 026-3260111.

Wanneer de brief precies onder Lingewaardse PGB-houders wordt verspreid, is niet bekend. U kunt de SVB brief hier inzien en uitdraaien.

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties