Eerste lustrum Gendtse avondwandel4daagse

Foto: De Bataven

GENDT – Van 19 tot en met 22 mei houdt De Bataven alweer voor de vijfde keer de avondwandel-vierdaagse voor de schooljeugd.

Wat vijf jaar geleden als ‘leuk uitprobeersel’ begon is inmiddels niet meer weg te denken uit de sportieve kalender van Gendt. Jaar in jaar uit loopt de Gendste jeugd letterlijk en figuurlijk uit voor deze vier wandelavonden.

Met steun van vele vrijwilligers lukt het jaarlijks om de vier avonden goed te laten verlopen en veelal zijn dit vrijwilligers die al wekelijks hun activiteiten bij De Bataven hebben. Onzichtbaar zijn ze gelukkig vaak voor de wandelaars en hun ouders, maar de ondersteuning is van zeer groot belang.

Ook al jaren wordt het evenement gesteund door veelal plaatselijke sponsoren. Dankzij hun ondersteuning lukt het nog altijd om de deelnemingsbijdrage op 2,50 euro te houden en kunnen ouders natuurlijk gratis mee wandelen. Ook zonder hun participatie kunnen de kinderen de weg niet op.

Deze week zullen alle huishoudens in Gendt en Doornenburg wederom het programmaboekje in de bus zien vallen, met daarin alle bijzonderheden voor de tocht van dit jaar. “Wat we hier alvast willen prijs geven, is de muzikale ondersteuning op de vier avonden door de diverse Gendtse muziekverenigingen.

Het muzikale programma luidt als volgt:

  • 19 mei: Stageband van de Schutterij op het pleintje bij de kantine op het sportpark. Dit is een 20-tal koppige bigband. Tijdstip tussen 18.00 – 20.00 uur.
  • 20 mei: Dweilband Fanfare word je Zeeziek bij het oude gemeentehuis. Tijdstip tussen 18.00 – 20.00 uur.
  • 21 mei: Dweilorkest De Zwabberbent bij Verzorgingshuis St. Josef. Tijdstip tussen 18.00 – 20.00 uur.
  • 22 mei:Zowel de Harmonie als ook de Schutterij zal de intocht van alle groepen begeleiden. Het vertrekpunt is het Julianaplein en in een grote optocht wordt er gelopen naar sportpark Walburgen.

Reacties