Na dweilpauze: hoogste tijd om te dweilen!

Foto: Bemmelse Dweildag

LINGEWAARD – Vijftig nachten slapen en het is zover: dweilen met de kraan open, ventielen gesmeerd, mondstukken geïnspecteerd en blazen tot je erbij neervalt. De Betuwe gaat weer bloeien, het grootste luchtalarm van Nederland gaat weer loeien. Gretige tongen dweilen boven- en onderlippen om de perfecte vochtigheid voor puur muzikaal amazuur aan te brengen.

Hét evenement dat Bemmel al tientallen jaren tot culturele hoofdstad van Lingewaard en de rest van Europa maakt, zal opnieuw een hoge drukgebied boven de Kinkelenburg en vreugde van Jan Jans en Alleman en hun kinderen veroorzaken: schuilen kan niet meer.

Bemmel verbroedert

De Bemmelse Dweildag wordt hemelsbreed door de Bemmelaren gedragen: honderden vrijwilligers sjouwen zich de benen onder het lijf vandaan, om op dag 0 – de tweede zondag in juni – alles in gereedheid te hebben gebracht voor dat mooi late lentefestijn. Het 8e elftal van ons geliefde SC Bemmel heeft de dweilcamping tot haar domein gemaakt en zo zie je maar dat sport ook in de breedte verbroedert. Daar wordt een mens rijker van: iets moois met honderden eigen handen neerzetten en er vervolgens met duizenden ogen oren en smaakpapillen van genieten!

GEZOCHT

De honger naar nieuw bloed blijkt evengoed onstilbaar, want mensen – met uiteraard affiniteit tot muziek – zijn van harte welkom om bestuurlijke functies te vervullen.

Voorzitter: bent u handig met de hamer?

Penningmeester

Creatieve boekhouder

PR- talent: wordt u graag gelezen?

Sponsorcommissielid: trekt u makkelijk geld aan?

Goed in buitenlandse orkesten aantrekken: praat u een eindje over de grens? Of heeft u heel andere kwaliteiten om als bestuurslid actief te zijn?, verras ons! Solliciteer via: secretariaat@bemmelsedweildag.nl en u zult gegarandeerd prettig geholpen worden. Een speels voorjaar toegewenst en tot juni!

Reacties