Klassieke accordeon-muziek bij Kasteel Doornenburg

Foto: AVAZ

DOORNENBURG – Zondag 10 mei presenteert het selectie-orkest van AVAZ zich op Kasteel Doornenburg met een bijzonder concert van Barok tot Hedendaags. Dat klassieke muziek en accordeon een mooie combinatie is, bewijst dit orkest al vele jaren. Het bindt hiermee een steeds grotere wordende schare liefhebbers aan zich.

Zij spelen ondermeer Watermusic (Handel), Schilderijententoonstelling  (Moussorgsky), Elegische melodieën (Grieg), en Hebriden (Mendelssohn).

Het selectie-orkest van AVAZ  bestaat uit de 14 vaardigste spelers en staat onder leiding van dirigent John Holvast. Hun repertoire behoort tot de serieuze muziek uit de periode Vroeg-Barok tot en met Hedendaags.

Sinds de jaren zestig is er in Nederland een conservatorium-opleiding voor accordeon. John Holvast studeerde in de eerste lichting af aan het Utrechts conservatorium in 1963, na zijn pianostudie in Groningen. Sindsdien zet hij zich in voor acceptatie van accordeonspel in de concertzaal; eerst als solist, daarna als dirigent van AVAZ.

In deze samenwerking profileert met name het selectie-orkest van AVAZ  zich als ambassadeur voor ander repertoire dan de bekende feestmuziek. Voorbeelden hiervan zijn de medewerking aan bijzondere projecten en concertreizen naar het buitenland, ondermeer: concertreizen door de Baltische Staten, Hannover,  Euskirchen e.a. plaatsen in Duitsland, en uiteraard optredens in Nederland

Zij hebben ook meegewerkt aan concerten Russische Muziek van vocaal ensemble Encor in Utrecht en Austerlitz,

  • Kasteel open om 15.00 uur, aanvang concert: 15.30 uur
  • Toegangsprijs: € 10,– p.p.
  • Reserveren via 0481-422847 / 026-3255682 / 06-22850331.

Reacties